Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Március 18. 13:35, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), origo.hu, blikk.hu

Gőgös Zoltán lövöldözött a Parlamentben, a Jobbik kiakadt!

Gőgös Zoltán lövöldözött a Parlamentben, a Jobbik kiakadt!

Orbán Imre közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben a szocialisták pápai alelnökét arra kéri, hogy távozzon a politikai közéletből.

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprém megyei elnökeként felkérem Gőgös Zoltánt a MSZP Veszprém megyei elnökét, hogy adjon értelmes választ a Parlamentben tett, lövést imitáló mozdulatára.
Mert az a magyarázat, melyet Gőgös Zoltán eddig előadott, szánalmas és hazug.
Gőgös Zoltán magyarázkodása szerint még életében nem volt puska a kezében. Ehhez képest a Vadászkürt című szaklap 2008. decemberi számában írtak arról, hogy a szocialista politikus a Veszprém megyei Vadászkamara vadászati fórumának a fővédnöke volt. Most a kérdés az, hogy Gőgös itt is hazudott, vagy tényleg úgy lehetett egy vadászati fórum fővédnöke, hogy ilyen szinten köze sincs a vadászathoz.
Mozdulata a videó tanulsága szerint nem Tállai András államtitkárra, hanem a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakció tagjaira irányult.
Az elmúlt időszakban Gőgös Zoltán több alkalommal gyilkosozta és nácizta a Jobbik tagjait, képviselőjelöltjét Rig Lajost.
Minden jel arra mutat, hogy Gőgös a facebook bejegyzésein túllépve, fizikai értelemben is levadászná a Jobbik tagjait, képviselőit.
A magyar politikai közéletet sok minden jellemezte az elmúlt 25 évben, de az ilyen jellegű erőszakra való felhívásra nincs magyarázat, elkövetőjével szemben nincs helye a bocsánatnak.
Ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei elnökeként arra kérem Gőgös Zoltánt, hogy távozzon a politikai közéletből.
Van egy mondás, mely szerint nem szabad egy pocsolyában egy disznóval birkózni, mert a disznót nem lehet legyőzni és csak bepiszkolódunk.
Így állunk mi Gőgös Zoltánnal is…" - áll Orbán Imre közleményében.

A Blikk.hu-nak Gőgös Zoltán a következő magyarázatot adta az esetről: - Jót nevettem a képen, de nem akartam senkit lelőni. Tállai a Quaestor-ügyet az MSZP-re akarta kenni, mire én egy 2010. áprilisi határozatot mutogattam neki. Ebben az előző kormány alatt tiltották el a társaságot, hogy garantált befektetésként hirdesse a kötvényeit. Mivel influenzás vagyok, köhögni kezdtem, ledobtam a papírt és a kezemet a számhoz tettem, miközben a fotós megörökítette a pillanatot.

Mi nem láttunk papírt, se köhögést:

Frissítés: Közben az origónaka pápai politikus elismerte, hogy hülyeséget csinált és elnézést kért."Egyértelműen hülyeség volt, elnézést kérek" - mondta az Origónak Gőgös Zoltán, akiről bejárta a sajtót a parlament keddi ülésén készült fotó. A képen olyan mozdulatot tesz, mintha puskával lőne, miközben néhány méterre tőle Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára beszél.

Hazugság, hogy hazudott volna

Nem igaz, hogy összevissza hazudoztam, ahogy azt a Jobbik állítja - mondta Gőgös Zoltán. A szocialista politikus elismerte, hogy a Blikknek és később az Alfahírnek is azt a magyarázatot adta, hogy köhögött, meg papírt mutogatott, és mindkettő igaz is volt.

"Nem emlékeztem erre a konkrét mozdulatra, a Quaestorral szembeni felügyeleti ellenőrzésről szóló, a mi időnkben, 2010-ben készült papírt mutattam fel, amikor Tállai András megint az MSZP felelősségéről beszélt az ügyben, és közben még köhögtem is, nem tudtam elsőre, nem-e az volt."

Aztán állítása szerint Gőgös megnézte a videofelvételt is, amiből a lövöldözős mozdulat egyértelmű volt. "Ekkor azonnal kiírtam a Facebookra, hogy nem is tudnám tagadni, hogy ez látszik rajta, de nem személy ellen irányult, nem is a jobbikosok felé, mert nem is arra ülnek, csak a levegőbe mutattam."

Kemény vita, eldurrant az agya

Gőgös szerint "iszonyatosan kemény vita volt a Quaestor-ügyben, ezt a mozdulatot az indulat szülte, eldurrant az agyam". Szerinte a mozdulat arról szólt, hogy "ha nekik még mindig fontosabb a győri futballcsapat, mint az ügy felderítése, akkor ennek nagyon csúnya vége lesz".

Az MSZP-s politikus elárulta, hogy a felesége is leszidta emiatt, bár nem annyira, mintha az derült volna ki, hogy a barátnőjével utazgat Párizsba közpénzen, mint Hende Csaba. Gőgös azt mondta, tudja, hogy
"ILYET NEM ILLIK, DE EMBEREK VAGYUNK, HIBÁZHATUNK, ELNÉZÉST IS KÉREK, HA VALAKIT MEGSÉRTETTEM".

Nem mond le

A Jobbik felszólította lemondásra, mert a párt szerint a szocialista politikus ebben a kérdésben hazudott. Gőgös Zoltán azonban ezt nem teszi meg. "Nem hiszem, hogy egy elkapott kézmozdulatért le kellene mondanom, mutassanak olyan embert, aki még életében nem követett el hülyeséget." Hozzátette: nem vadász, puskája nincs, nem is tud lőni, csak horgászni szokott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk