Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 05. 10:51, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Gépkocsikat megszerző csalót keres a pápai rendőrkapitányság

Gépkocsikat megszerző csalót keres a pápai rendőrkapitányság

Az elkövető, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki, hitelátvállalás ígéretével megszerez az interneten megvételre kínált személygépkocsikat, a tartozást azonban nem rendezi.

Kómár Viktória tájékoztatása szerint a pápai rendőrkapitányság az ügyben üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az eljárás egy pápai lakos feljelentése alapján indult meg, az ő négymillió forintot érő személygépkocsiját egy férfi hitelátvállalás ígéretével elvitte, de a törlesztőrészleteket nem fizette és a megadott telefonszámon már nem lehetett vele felvenni a kapcsolatot - tette hozzá a szóvivő.

Kitért arra: a csaló különböző internetes oldalakon hitelátvállalással megvételre kínált gépjárművek tulajdonosait keresi meg és vállalja a járművön fennálló tartozás további fizetését. A megállapodást szerződésben is rögzítik, ám a hitelt nyújtó bankot nem értesítik az ügyletről. A csaló a gyanútlan sértettől elviszi a gépkocsit, a törlesztőrészleteket azonban nem fizeti, szándéka a gépkocsi megszerzése és feltehetően annak külföldön történő értékesítése.

A bűncselekmény elkövetésével Tuboly József 28 éves kecskeméti lakost gyanúsítják, aki ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség. A rendőrségi szóvivő közlése szerint eddig öt személygépkocsi tűnt el a körözött csalón keresztül, de nagy a valószínűsége annak, hogy a sértettek száma az eddig felderítettnél jóval magasabb.

Fotó: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk