Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Május 30. 08:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gazdaság, kultúra, turizmus Molnár István szemével

Gazdaság, kultúra, turizmus Molnár István szemével

A független polgármester-jelölt három fontos témában fejtette ki álláspontját.

Gazdaság

Mint mondta, a város gazdálkodásával kapcsolatban a többi jelölt már megnyilatkozott, szerinte mindegyiküknek vannak részigazságaik. Hangsúlyozta, pánikra nincs ok a költségvetés helyzetét illetően, ugyanakkor valóban feszes a büdzsé, amely a következő években 0 forint fejlesztési kiadással számol, egyedül az uniós és központi forrásokra lehet számítani e tekintetben, illetve a gazdaság felfutása teremthet plusz forrásokat.

Kultúra-turizmus

A városban jelenleg a kulturális intézmények a Pápai Platán irányítása alatt állnak. Molnár István szerint ez nem jó, önálló múzeum kell, hogy bemutassa a történelmünket, önálló könyvtár, amely helyi írók műveinek és várostörténeti műveknek kiadásával foglalkozik és végül önálló művelődési központ. Ez utóbbi szervezhetne jelentősebb színházi előadásokat és koncerteket, melyekért így nem kellene vidékre – Győrbe, Budapestre járnunk. És helyet biztosít a helyi művelődésnek, helyi kulturális egyesületeknek - mondta el a polgármester-jelölt.

A jelentős történelmi múltunkra alapítva történészek és régészek bevonásával készíthetnénk kiállításokat, melyekben együttműködhetnénk más településekkel. Például:

  • Esterházy Károlyról szólhatnánk együtt Váccal és Egerrel, hiszen Pápa földesura e két város püspöke volt,
  • Szapolyai Jánosról szólhatnánk együtt Gyulafehérvárral, hiszen erdélyi vajda volt,
  • de a pápai bencés templom kriptájában felfedezett sírokról és leletekről szintén Váccal közösen rendezhetnénk egymást erősítő kiállítást, hiszen a váci Memento Mori kiállítás jól működő ismert kiállítás.

A fenti példák – az együttműködés – nem jár jelentős költséggel, de reklámhatása lehet - véli a polgármester-jelölt.

A sajtótájékoztatón Kertész Gábor, az 5. körzet képviselő-jelöltje is jelen volt, ő Molnár Istvánt kívánja támogatni a következő testületben. Elmondta, hogy régóta érdekli a közélet, másfél évtizede alapított facebook közösségi oldalt, ahol a városban zajló anomáliákra kívánta felhívni a figyelmet. Szervező tevékenységére példaként hozta fel az állatvásárt, amely sikeresen működik Pápán. Hangsúlyozta: azokat kívánja képviselni, akik kiábrándultak a két oldal harcából, és civil, független jelöltet kívánnak támogatni.

Szerinte nem csak kampányidőszakban kell programokat alkotni, hanem egész évben a pápaiakért kell dolgozni, pártfüggetlenül. Konkrét elképzelései is vannak, többek között kutyafuttatót létesítene az Erzsébet-ligetben, parkolóhelyeket alakítana ki a Schwenczel-rétnél és a temető környékén, illetve ésszerűsítené az autóbusz közlekedést a körzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 18:07, szombat | Helyi

Itt a várva-várt hír: csatlakozik az oltáshoz a Honvédség!

Csütörtök óta küzdenek a lángokkal Kenyeri és Csönge térségében, már mintegy 400 hektáron ég a növényzet.

2024. Szeptember 07. 16:33, szombat | Helyi

Családi napot tartottak a pápai Bázisrepülőtéren

Az MH 47. Bázisrepülőtér idén is megrendezte a családi napot, hogy az ott szolgálatot teljesítők családtagjai is betekintést nyerhessenek a légibázis munkájába, illetve így köszönjék meg nekik az általuk nyújtott támogatást.

2024. Szeptember 07. 16:31, szombat | Helyi

Még mindig küzdenek a lángokkal a tűzoltók, foltokban még ég a növényzet

A Vönöck és Kenyeri közötti területen dolgoznak a tűzoltók.

2024. Szeptember 06. 16:40, péntek | Helyi

Újra lángol a fenyves Kenyerinél - Videó