Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. December 06. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gáz- és villanyárcsökkenés várható

Gáz- és villanyárcsökkenés várható

'A kormány szerdai ülésén arra kérte fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy dolgozza ki a gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentésének feltételeit' - nyilatkozta az MTI-nek Giró-Szász András a kormányülés szünetében. Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában beszélt arról, hogy a kormány a rezsiköltségek csökkentésén dolgozik.

Ezt az ezen a területen működő cégek profitjának csökkentésével és az ezzel a lépéssel érintett összeg embereknél hagyásával tervezi a kabinet.

'A közszolgáltatások nem arra valók, hogy abból valaki pénzt keressen, ez a szektor nem a profit világa' - mondta a kormányfő. Hangsúlyozta: azt elfogadja, hogy az energiát termelő cégeknél profitnak kell jelentkeznie, de a fogyasztó és a termelő közé 'ékelődő' szereplők esetében a profitot minimálisra kell csökkenteni.

A kormányfő és Johannes Teyssen, az E.ON elnök–vezérigazgatója ugyanazon a napon szándéknyilatkozatot írt alá az Országházban az E.ON-csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeinek az MVM-re való átruházásáról – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke. Ez a tranzakció illeszkedik a kormányzat rezsicsökkentő lépéseihez.

A közműszolgáltatásokról tartott vitanapon Rétvári Bence államtitkár kijelentette: a kormány a felmerült fogyasztóvédelmi tapasztalatok alapján további határozott lépéseket tesz annak érdekében, hogy csökkenjenek a magyar családokra háruló – energetikai szolgáltatók erőfölényére visszavezethető – adminisztratív és anyagi terhek. Kiemelte, az Orbán-kormány intézkedéseinek hatására a földgázárak alacsony szinten tartásával a fogyasztók az elmúlt két évben több mint 400 milliárd forintot takarítottak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során