Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 04. 13:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Garázsadó - Többszáz garázs \"került elő\" Pápán

Garázsadó - Többszáz garázs \

Többszáz pápai garázst vallottak be, még mielőtt az ellenőrzés megkezdődött volna - mondta el a polgármester mai sajtótájékoztatóján.

Nagy port kavart Áldozó Tamás november 13-i bejelentése, miszerint tételes ellenőrzésbe kezdenek garázsadó-ügyben. A városvezető szerint azonban csak azoknak kell tartani az ellenőrzésektől, akiknek van be nem vallott garázsa, az ellenőrzés pedig a rendesen fizetőkért történik. S hogy vannak nem rendesen fizetők, az mára bizonyossá vált, mivel még az ellenőrzések megkezdése előtt sokan felkeresték az önkormányzatot: Többszáz "új garázs keletkezett" az elmúlt hetekben Pápán, majdnem egy teljes futballpályányi területet vallottak így be utólag - mondta Áldozó Tamás.

Az ellenőrök december 1-től járják a házakat, véletlenszerűen, de mindenkire sort kerítve. A polgármester leszögezte, ha az ellenőrzések során az a tapasztalat összegződik, hogy bizonytalan a rendeletben, hogy mi után kell adót fizetni, akkor a képviselő-testület kész arra, hogy ezt a helyi rendeletet visszamenőleg is módosítsa, az adózó javára.

Kérdésünkre Áldozó Tamás elmondta, ugyan az ellenőrzések megkezdődtek, de továbbra is más megítélés alá esik az, ha valaki önkéntesen jelzi az önkormányzat felé, hogy van garázsa, mintha az ellenőrök buktatnák le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.