Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Május 15. 20:09, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Füge Chris: Szeretnék minél jobb helyen végezni

Füge Chris: Szeretnék minél jobb helyen végezni

Interjú Füge Krisztián gyorsasági autóversenyzővel a hétvégi Red Bull Ringi futam előtt.

A hétvégén a Red Bull Ringen támadsz a Suzuki Swift versenyautóddal. Itt már jártál korábban is. Milyen emlékek fűznek a pályához?

- Általában ha azt hallom, hogy Red Bull Ring mindig az eső jut eszembe. Ausztriában nagy valószínűséggel lehet számítani esős versenyre. Illetve megint a kis pályán megyünk, mivel a kamion Európa-Bajnokságnak vagyunk a betétfutamai. Ami még meglepő, hogy most 3 versenyünk van a hétvégén.

Új csapatként szerepeltek a bajnokságban, így az autót versenyről versenyre kell beállítani. Így nem kis idő telik el, amíg tökéletes lesz a Suzuki. Mennyire tudod vissza adni a szerelőknek, hogy miként muzsikál alattad a Suzuki?

- Mivel új csapat vagyunk, ezért akad problémánk a műszaki dolgokkal elég gyakran. Azt gondoltam, hogy mostanra már miden ok lesz és tudok koncentrálni arra, hogy dobogón végezzek, de még nem sikerült minden beállítani, konkrétan a nulláról indultunk újra. Jelenleg a fékkel küzdünk, hogy jó legyen. Mindig igyekszem elmondani a szerelőknek az edzés, versenyek után, hogy mit tapasztalok, általában sikerrel vissza tudom adni a tapasztalásaim, szót értünk.

A Red Bull Ring tempósabb, technikásabb, mint a Hungaroring?

- Nem mondanám technikásnak a kis pályát, igazából egyszerű és kicsik a különbségek, mert összesen 4 kanyar van, ahol fékezünk.
A nagypálya viszont annál inkább technikásabb ott azért már nagyobb különbségek lesznek, ugyanis idén egyszer még megyünk a teljes pályán is.

Van-e kedvenc kanyarod a Red Bull Ringen?

- Igazából kedvenc kanyarom nincs. Őszintén szólva, nem is szeretem itt a kanyarokat, mert elég összetettek ugyanis emelkednek és dőlnek is.

Hol szeretnél végezni a mezőnyben a versenyen?

- Szeretnék minél jobb helyen végezni és úgy gondolom, hogy már eljött az ideje annak, hogy a dobogóért harcoljak, de sajnos a technikai problémák nem teszik ezt lehetővé, mint mondtam a nulláról indultunk újra, remélem a következő versenyre már nem az autóval fogok harcot vívni.

Köszönjük a támogatóink segítségét: CarColor Kft., AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.