Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Szeptember 30. 11:56, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Füge Chris: A Red Bull Ringen jártam

Füge Chris: A Red Bull Ringen jártam

Swift Cup Europe
CarColor Motorsport
Red Bull Ring
2015.09.25-27.

A hétvégét a Red Bull Ringen töltötted egyesületeddel a CarColor motorsporttal.

Miként is alakult ez a versenyed?

Pénteken több kategória versenyautói, közösen vettek részt a szabadedzésen. Szombaton pedig csak a Swift Cup Europe mezőnye edzett.
A Pénteki edzés kissé érdekesre sikerült, ugyanis elég nagy volt a forgalom a pályán, ami megszokott a Red Bull Ringen. Ezért teljes kört nem tudtunk menni, mert a mögöttes forgalom miatt időnként el kellett hagynunk az ideális ívet. Ezért csak egy-egy kanyart tudtunk begyakorolni.
Jó volt kicsit belerázódni, ugyan is eddig csak a kis pályán mentünk, most pedig a nagyon. Nehéz a pálya, de ha valaki megtalálja a verseny ritmusát, akkor élvezhető is tud lenni.

Szombaton egy edzésünk volt csak a nap folyamán, viszont ezt nagyon élveztem. A nagy pálya varázsa megfogott engem, és a köridők is egyre jobbak lettek.
Az egy edzés lehetőség miatt a nap nagy részét pihenéssel töltöttük, így kellő képen fel tudtam készülni csapat társammal Vnoucsekné Ilussal.

Vasárnap már mozgalmasabb volt a nap, reggel kilenckor egy időmérő qualifikáció várt ránk. Nem igazán alakult úgy ez ahogyan én szerettem volna, mert nem tudtam tiszta kört menni. Az utolsó körre tudtam már tűrhető kört futni. Volt egy baleset is a pályán, így nem sikerült a valós pozíciómnak megfelelő időt mennem. Itt a tizenharmadik helyen értem célba.

Kora délután volt az első futamom, ami egy nagyon élvezetes akciódús verseny volt.
Egy jól elkapott rajt után máris három pozíciót nyertem, amit igyekeztem tartani több körön keresztül. Oda-vissza cserélgettük a későbbiekben a pozíciókat. Majd később egy versenyzőtársam Suzukijával hátulról neki jött az enyémnek, letépte a lökhárítót amit a leintésig magam után húztam. Azt hittem, hogy műszaki problémám van, mert megemelkedett a kipufogóm hangja, azt hittem, hogy leszakadt, de csak a leszakadt lökhárító verte vissza a hangokat. Huszonnyolc autóból a tizennegyedik helyen végeztem.

A délutáni futamom rövidre sikeredett, mert a kuplung megadta magát az autóban.
Összességében nem volt rossz hétvégém a Red Bull Ringen.

A 2015-ös Autós Gyorsasági szakág pilótájaként tartalmas évet tudhatok magam mögött. Sikerült a betervezett nyolc futamból mindegyiken részt venni a CarColor Motorsport versenyzőjeként. 1600 ccm-es Suzuki Swift Sport autóval versenyeztem. A csapat sok tapasztalatot szerzett az idén, mivel önálló egyesületként vett részt a bajnokságban.

Versenyről versenyre igyekeztünk megtalálni a lehető legjobb beállításokat. Sűrű volt a szezon, volt hogy egymás utáni héten kerültek megrendezésre a versenyek. Kellő képen kivette belőlem és a csapatból is az energiát. Csapatunk két versenyautóval vett részt a bajnokságban. Egyedi arculattal vártuk a szurkolókat, támogatókat versenyről versenyre.


Köszönjük a támogatóink segítségét: CarColor Kft., AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.