Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Június 12. 14:23, péntek | Helyi

Fűben talált mobiltelefon

Fűben talált mobiltelefon

Vádemelési javaslattal zárta le a Pápai Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya az ellen a pápakörnyéki fiatalkorúval szemben folytatott nyomozását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. február 27-én egy földön talált mobiltelefont elsajátított.

Az egyik Pápa melletti általános iskola diákja jelezte a rendőrségnek, hogy több tízezer forint értékű mobiltelefonja eltűnt. A Pápai Rendőrkapitányság nyomozója hamarosan rátalált az eltűnt mobilkészülékre és annak új használójára is, aki egy 15 éves pápakörnyéki lány volt. A kislány elmondta, hogy a fűben heverve talált rá a telefonra. Azt a földről felvette és sajátjaként használta, holott vagy vissza kellett volna adnia jogos tulajdonosának, vagy talált tárgyként – 8 napon belül – le kellett volna adnia a találás helye szerinti jegyzőnek. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte. A készüléket a nyomozó hatóság lefoglalta tőle és visszaszolgáltatta a tulajdonosnak.

Az eljáró hatóság a jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészséghez.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.