Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2024. Február 16. 18:25, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Forgatag a belvárosban!

Forgatag a belvárosban!

Kiválóan sikerült a farsang és a Valentin nap jegyében szerveződött rendezvény, amely a belvárosi üzletek összefogásában valósult meg!

Tavaly novemberben kezdett szerveződni a belvárosi üzletek összefogása. Az adventi időszakban minden pénteken hosszabb nyitvatartással várták a vásárlókat, az önkormányzat pedig programokat szervezett ezekre a napokra. A kiváló tapasztalatok után megszületett a döntés, hogy idén minden hónapban szerveznek egy-egy ilyen pénteket. A mai napra össze is állt a program, az üzletek a hosszabb nyitvatartás mellett koncerteket is szerveztek, a vendéglátóhelyek pedig farsangi fánkkal készültek. 16 órától a Turbó Együttes zenélt, 17:30-tól pedig Bene Gabi énekelt, a közönséget is bevonva előadásába. Mindannyian térítésmentesen vállalták a fellépést, csatlakozva az üzletek összefogásához.

- Amikor valami olyasmibe kezd az ember, amit még nem próbált ki, mindig izgalmas, hogy mi sül ki belőle. Hiába tettünk bele sok-sok energiát, nem tudtuk, hogy az emberek eljönnek-e. Nagyon nagy örömmel tapasztaltuk, hogy ennyi embert sikerült megszólítanunk, a legtöbb helyen már este 6-ra elkapkodták a fánkokat, sokan voltak a koncerteken is. Azt gondolom, igazán jól sikerült ez a mai este - mondta el Hetyei Olga üzlettulajdonos hozzátéve, mindenképpen folyatódik az összefogás, a március 22-i program már most majdnem teljesen összeállt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.