Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2024. Február 01. 08:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Folytatódik az összefogás!

Folytatódik az összefogás!

A belvárosi üzletek összefogásának jelentős eredményei voltak az adventi időszakban, ezért úgy döntöttek, hogy folytatják a közös gondolkozást.

Ahogyan a tavalyi év végén, úgy idén is támogatja az üzletek összefogását a pápai önkormányzat. Az adventi sikert is egy személyes egyeztetés alapozta meg, amelyet szerdán este megismételtek. A találkozón a belvárosi üzletek képviselői vettek részt, valamint jelen volt dr. Áldozó Tamás polgármester, Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője és Horváth Dorina, a JMK szakmai vezetője.

Az üzletek minden hónapban szeretnének egy pénteket, amelyen hosszabban, este 7 óráig tartanának nyitva, ehhez kértek segítséget az önkormányzattól, programok, figyelemfelkeltő akciók szervezésében. Az első ilyen alkalom február 16-a lesz, amely a Valentin nap, a házasság hete és a farsang jegyében zajlik majd, azt követően pedig március 22-e lesz a bevásárló péntek, a Húsvét jegyében.

A nyári időszakban a Pápai Játékfesztivál ad majd okot a hosszabb nyitva tartásra, illetve a labdarúgó EB alkalmából szurkolói zóna alakulhat a Kossuth utcán, de egyéb programok, koncertek szervezése is felmerült.

Az egyeztetésen közös dekoráció terve is szóba került, továbbá az is, hogy egész évben szólhasson a zene a sétáló utcán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán