Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 28. 15:32, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a héten a szúnyogirtás

Folytatódik a héten a szúnyogirtás

Az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében, hétfőtől újabb 45 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást a katasztrófavédelem - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.

Hajdu Márton közölte: a héten Zala megyében és a Tisza-tó térségében teljes körű, vagyis légi és földi kezeléseket is terveznek a szakemberek, Baranya és Somogy megye egyes településein pedig légi beavatkozások lesznek.

Az eddig nem kezelt, Duna menti térségekben - Komárom környékén, a Dunakanyarban, Budapest egyes parti területein, Dunaújváros térségében - földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek - sorolta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszak esőzései után újabb szúnyoglárva-tenyészőhelyek alakultak ki. Ezeket a szakértők folyamatosan figyelik, és ha a lárvák tömege ezt indokolja, ismét biológiai lárvagyérítést végeznek.

Hozzátette, az elmúlt hét változékony időjárása ellenére jelentős részben sikerült pótolni a kedvezőtlen, esős időjárás miatt elmaradt munkálatokat is. Így több Duna menti régióban, például a Csepel-szigeten, néhány fővárosi kerületben, valamint Tolna megyében, Baja és Mohács térségében, továbbá az Ipoly menti településeken végül a pótnapokon tudták a szakemberek a tervezett földi irtást elvégezni.

Arról is tájékoztatott, hogy a katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen melyik napon lesz permetezés.

Az önkormányzatok a központi program mellett a saját költségvetésük terhére, önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - közölte Hajdu Márton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.