Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Május 31. 09:23, péntek | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Folytatódik a Béke téri táblaügy: Török Zsolt újabb közleményt küldött szerkesztőségünknek

Folytatódik a Béke téri táblaügy: Török Zsolt újabb közleményt küldött szerkesztőségünknek

A közlemény szerint június 30-ig kell aláírniuk a szerződést a kínai befektetőkkel.

Török Zsolt közleményét változtatás nélkül közöljük:

"Pápa város szívében, a Vasútállomással szemben fekvő több mint két hektáros terület, a rajta álló 10.000 négyzetméter épületekkel, szinte minden pápai lakosnak ismert és sokak által szeretett ingatlan. Majdnem mindenkinek fűződik valamilyen emléke ezekhez az épületekhez, vagy akár csak a hosszú kovácsoltvas kerítéshez. Mindenesetre hatalmas érdeklődés övezi a terület jövőbeli hasznosítását.

Pápaiként személy szerint nekem sem mindegy, hogy mi lesz ott ezután. A rengeteg megkeresésre itt szeretnék válaszokat adni, és szélesebb körben tájékoztatni azokat, akiket érdekel a volt Dohánygyár sorsa.

Továbbra is fenntartja a vételi szándékát az a kínai tulajdonban lévő, Magyarországon bejegyzett gazdasági társaság, amely mint korábban nyilvánosságra került, akkumulátor gyártással és az ahhoz tartozó logisztikával foglalkozik, ezen belül sérült és hibás elemek tárolásával is. Félő, hogy Pápára pont ez utóbbi tevékenység kerülne, ami valljuk be, hogy még a gyártásnál is veszélyesebb és szennyezőbb.

Az ingatlan tulajdonosaként továbbra is az értékesítés a cél, de ameddig lehet, húzzuk az időt, mivel időről időre akad más érdeklődő is. Ha időnk engedi, olyan vevőt preferálunk, akinek a tevékenysége nem jelent veszélyt a lakosság egészségére nézve.

Sajnos a közelmúltban újra megesett, ami az elmúlt 6 évben már legalább három alkalommal, miszerint egy érdeklődő felkereste a polgármesteri hivatalt és ott olyan útbaigazítás kapott, hogy inkább elállt a szándékától és célba vette Ajkát, vagy Celldömölköt, ahol tárt karokkal fogadják a vállalkozókat, gyárakat. Ezzel a jelenséggel az is probléma, hogy mivel nem Pápára érkeznek ezek a beruházások, ezért az iparűzésiadó bevétel is alacsonyabb mint például Ajkán.

Továbbá a dolgozókért sem akkora a versenyfutás a cégek részéről, ezért a fizetések is kb. 30%-kal acsonyabbak Pápán.

Ahol vállalkozó és emberbarát a város vezetése, ott szárnyal az ipar és a gazdaság, épül szépül a város, többet keresnek az emberek és valóban előre mennek...

Na de visszatérve a Béke térre. A jelenlegi polgármester kifogásolta, hogy nem egyeztettek vele a kínai cég részéről. Meggyőztem őket, hogy találkozzanak Áldozó Tamással. Kértünk időpontot, de sajnos azt a választ kaptuk, hogy ő semmiféle kínaira nem kíváncsi és nem hajlandó tárgyalni sem.

Ezután a Pápa tv vezetőit kerestem meg, hogy egy sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fórumon jelenjenek meg és szélesebb körben tájékoztassák a város lakóit, de sajnálatos módon, vicces indokokra hivatkozva nem volt szabad forgatási kapacitásuk.

Számomra felfoghatatlan, hogy egy kisváros megválasztott vezetője hogyan lehet ennyire ellnséges egy helyi céggel és tulajdonosaival szemben.
6 éve vásároltuk meg az ingatlanegyüttest, azóta közel 100 millió forint építményadót fizettünk be a város kasszájába, annak ellenére, hogy külön, testreszabott rendeletekkel tették lehetetlenné a gyártást egy ipari besorolású területen, lebontását, átminősítést, hogy lakóparkot építhessünk stb.

Tulajdonostársamat a közelmúltban behívta a hivatalba Áldozó úr és közölte azt, amit 6 éve is nekem, miszerint a városnak tervei vannak ezzel a területtel (Esterházy 2035), de sajnos üres a kassza és ezért nem tudják megvásárolni.

Talán okosabb lenne egy ilyen területet megvásárolni a városnak,mint öreg ruszki repülőket kihelyezni a körforgalmakba egy NATO repteres városban. Lássuk be milyen fura lenne, ha mondjuk Győrben -ahol rengeteg Audi készül Zsigulikat raknának beton állványokra a körforgalmakban.

A cégünk helyzete stabilizálódott, kinevezésre került az új ügyvezető és helyreállt a törvényes működés. A 2023-ban sajnálatos módon, drasztikusan, 50%-kal megemelt építményadó rendezése is folyamatban van, úgyhogy nincs támadási felület.

Június 30-ig kell eldöntenünk, hogy aláírjuk-e az adás-vételi dokumentumokat a kínaiakkal. Elmondásuk szerint ők nem foglalkoznak azzal, hogy a jelenlegi polgármester a sarokra kiállva mit mond a városi tv-ben arról, hogy mit szabad és mit nem, mivel magasabb szinten döntik el a nagy ipari beruházások sorsát.

Kíváncsi lennék,hogy Önök/Ti milyen funkciót képzelnétek el ezen az ingatlanon a jövőben.

Folyt köv.


Üdvözlettel:
Török Zsolt
pápai lakos,üzletember"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 18:07, szombat | Helyi

Itt a várva-várt hír: csatlakozik az oltáshoz a Honvédség!

Csütörtök óta küzdenek a lángokkal Kenyeri és Csönge térségében, már mintegy 400 hektáron ég a növényzet.

2024. Szeptember 07. 16:33, szombat | Helyi

Családi napot tartottak a pápai Bázisrepülőtéren

Az MH 47. Bázisrepülőtér idén is megrendezte a családi napot, hogy az ott szolgálatot teljesítők családtagjai is betekintést nyerhessenek a légibázis munkájába, illetve így köszönjék meg nekik az általuk nyújtott támogatást.

2024. Szeptember 07. 16:31, szombat | Helyi

Még mindig küzdenek a lángokkal a tűzoltók, foltokban még ég a növényzet

A Vönöck és Kenyeri közötti területen dolgoznak a tűzoltók.

2024. Szeptember 06. 16:40, péntek | Helyi

Újra lángol a fenyves Kenyerinél - Videó