Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Augusztus 24. 07:45, szerda | Külföld
Forrás: Infopapa.hu, 24.hu

Földrengés Olaszországban - Halottak

Földrengés Olaszországban - Halottak

6,4-es erősségű földrengés volt Olaszországban szerda hajnalban Perugia térségében – közölte az amerikai földtani intézet (USGS).

A 3 óra 36 perckor bekövetkezett rengést rengeteg utórengés követte. A La Repubblica újság szerint Rómában néhány épület húsz másodpercen át rengett.

Az RT értesülései szerint eddig hatan haltak meg a rengésekben. Ketten, egy idős pár a Marche régióban található Arqata del Tronto kis hegyi településen vesztették életüket, Accumoliban pedig négy halálos áldozatot követelt a rengés. Egy család ragadt a romok alatt.

Az USGS korábbi rengésekből végzett számításai alapján a földrengésnek komoly kárai lehetnek. 2009-ben egy 6.3-as rengés rázta meg az Aquila-régiót, ezt szintén érezték Rómában is. Ekkor több mint háromszázan meghaltak.

A helyi idő szerint 3 óra 36 perckor bekövetkezett rengést, amelynek epicentruma a közép-olaszországi várostól 47 kilométerre délkeletre volt, Rómában is tisztán érezni lehetett.

A földrengést Rómától Nápolyig megérezték, a fővárosban is többen a házakból az utcákra menekültek, de olasz hírügynökségi jelentések szerint rengés a Rómától északra fekvő Rieti városát is érintette, és Marche tartományban is károk keletkeztek. Egy órával később, hajnali fél öt után nem sokkal egy újabb, 5,4-es rengés Norcia és Castellucci városát érintette.

Fotó: euronews

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.