Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Október 05. 13:11, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Fókuszban az állatvédelem

Fókuszban az állatvédelem

Az Állatok Világnapján „Barátaink az állatok” címmel szerveztek prevenciós foglalkozást a pápai rendőrök egy helyi középiskolában.

A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium diákjai számára 2021. október 4-én a Pápai Rendőrkapitányság két munkatársa és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őre tartott prevenciós tájékoztatást. A rendezvényen a felelős állattartás szabályairól, a természetben élő állatok védelméről, valamint az állatok sérelmére elkövetett jogsértésekről és azok megelőzési lehetőségeiről hallhattak fontos információkat a megjelentek. A rendőrök a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályait ismertették, külön kiemelve a kutyatartás követelményeit. Felhívták a figyelmet arra, hogy a jószágokkal kíméletesen kell bánni, azoknak fájdalmat és szenvedést nem szabad okozni. Az egyenruhások elmondták, hogy aki gerinces állatot indokolatlanul olyan módon bántalmaz, hogy az maradandó egészségkárosodást szenved vagy elpusztul, továbbá aki a gerinces állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi, az állatkínzás vétségét követi el. Ezen bűncselekmény elkövetése akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A természetvédelmi őr többek között a természetkárosítás megelőzési lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

A rendezvény zárásaként a kollégisták egy gyalogtúra keretében – a lakott területen kívül történő közlekedés szabályait betartva – felkeresték a Második Esély Állatmentő Csoport állatmenhelyét. A pápai rendőrök a világnap alkalmából 2021. szeptember 20. és október 4. között több mint 400 személyt szólítottak meg a helyi oktatási intézményekben és egy nyugdíjas klubban.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.