Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2021. Október 05. 13:11, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Fókuszban az állatvédelem

Fókuszban az állatvédelem

Az Állatok Világnapján „Barátaink az állatok” címmel szerveztek prevenciós foglalkozást a pápai rendőrök egy helyi középiskolában.

A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium diákjai számára 2021. október 4-én a Pápai Rendőrkapitányság két munkatársa és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őre tartott prevenciós tájékoztatást. A rendezvényen a felelős állattartás szabályairól, a természetben élő állatok védelméről, valamint az állatok sérelmére elkövetett jogsértésekről és azok megelőzési lehetőségeiről hallhattak fontos információkat a megjelentek. A rendőrök a kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályait ismertették, külön kiemelve a kutyatartás követelményeit. Felhívták a figyelmet arra, hogy a jószágokkal kíméletesen kell bánni, azoknak fájdalmat és szenvedést nem szabad okozni. Az egyenruhások elmondták, hogy aki gerinces állatot indokolatlanul olyan módon bántalmaz, hogy az maradandó egészségkárosodást szenved vagy elpusztul, továbbá aki a gerinces állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi, az állatkínzás vétségét követi el. Ezen bűncselekmény elkövetése akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A természetvédelmi őr többek között a természetkárosítás megelőzési lehetőségeire hívta fel a figyelmet.

A rendezvény zárásaként a kollégisták egy gyalogtúra keretében – a lakott területen kívül történő közlekedés szabályait betartva – felkeresték a Második Esély Állatmentő Csoport állatmenhelyét. A pápai rendőrök a világnap alkalmából 2021. szeptember 20. és október 4. között több mint 400 személyt szólítottak meg a helyi oktatási intézményekben és egy nyugdíjas klubban.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 16:46, kedd | Helyi

Letették az új református óvoda alapkövét

A jelenlegi Édenkert Református Óvoda épületével szemben, a Veszprémi úton épül új óvoda Pápán.

2021. November 30. 10:30, kedd | Helyi

Koronavírusban hunyt el az év veszprémi mentőse

2021. November 29. 13:53, hétfő | Helyi

Önkormányzati jutalmakat vehettek át pápai rendőrök

Immáron hagyománynak számít Pápán, hogy a város polgármestere elismerést nyújt át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek. Ezúttal az egyik biztonsági cég helyi vezetője is csatlakozott dr. Áldozó Tamáshoz.