Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2022. November 28. 10:29, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Fókuszban a nők elleni erőszak megelőzése

Fókuszban a nők elleni erőszak megelőzése

A párkapcsolati és a családon belüli erőszakról kaptak tájékoztatást a pápai diákok.

A nők elleni erőszak megszűntetésének világnapján – 2022. november 25-én délelőtt – a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium három osztályának tanulói számára tartott prevenciós előadást az iskola rendőre, amelynek középpontjában a párkapcsolati és a családon belüli erőszak állt. A rendőrség munkatársa kiemelte, hogy az erőszak sértettjei, áldozatai döntő többségben nők, akik az idő múlásával egyre nehezebben tudnak kilépni a bántalmazó kapcsolatból, főként, ha az erőszakos társsal közös gyermeket is nevelnek vagy anyagilag kötődnek a bántalmazóhoz. Továbbá a rendőrség munkatársa megtörtént esetek bemutatásával hívta fel a figyelmet arra, hogy a kapcsolati és a családon belüli erőszak nem csak testi bántalmazásban, hanem a szándékosan előidézett lelki gyötrelemben, terrorban vagy az anyagi függőség kialakításában is megjelenhet. Annak érdekében, hogy a fiatalok minél korábban felismerjék egy bántalmazó kapcsolat jeleit, a rendőr bemutatta a Bright Sky nevű, telefonra letölthető ingyenesen alkalmazást, amely segítséget és sok hasznos információt kínál mindenkinek, aki bántalmazó kapcsolatban él, vagy csak kíváncsi arra, hogy az ő kapcsolata mentes-e az erőszak bármilyen formájától.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben is folytatják a fiatalok tájékoztatást annak érdekében, hogy minél kevesebben váljanak kapcsolati erőszak áldozatává.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 15:36, kedd | Helyi

Elektromos fogkeféket lopott az egyik pápai drogériából

A lopási kár értéke meghaladta a négyszázezer forintot.

2024. Február 20. 14:47, kedd | Helyi

Civil egyesületet alapított Süle Zsolt

A Jobbik-Konzervatívok helyi elnöke, önkormányzati képviselője a helyi ügyeket kívánja előtérbe helyezni, ezért civilekkel működne együtt a jövőben, és indulna el a júniusi önkormányzati választásokon.

2024. Február 20. 14:00, kedd | Helyi

Lemurvázzák a piaci árusok sátrainak a helyét

Eddig füves-gazos területről árusítottak a piacosok.

2024. Február 19. 15:07, hétfő | Helyi

Elutalt 2 millió előleget egy mobilházra, nagy hiba volt!

A Pápa melletti kistelepülésen élő hölgy a Marketplace-en lelt rá egy kecsegtetőnek tűnő ajánlatra.