Városlista
2023. január 31, kedd - Marcella

Hírek

2022. November 28. 10:29, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Fókuszban a nők elleni erőszak megelőzése

Fókuszban a nők elleni erőszak megelőzése

A párkapcsolati és a családon belüli erőszakról kaptak tájékoztatást a pápai diákok.

A nők elleni erőszak megszűntetésének világnapján – 2022. november 25-én délelőtt – a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium három osztályának tanulói számára tartott prevenciós előadást az iskola rendőre, amelynek középpontjában a párkapcsolati és a családon belüli erőszak állt. A rendőrség munkatársa kiemelte, hogy az erőszak sértettjei, áldozatai döntő többségben nők, akik az idő múlásával egyre nehezebben tudnak kilépni a bántalmazó kapcsolatból, főként, ha az erőszakos társsal közös gyermeket is nevelnek vagy anyagilag kötődnek a bántalmazóhoz. Továbbá a rendőrség munkatársa megtörtént esetek bemutatásával hívta fel a figyelmet arra, hogy a kapcsolati és a családon belüli erőszak nem csak testi bántalmazásban, hanem a szándékosan előidézett lelki gyötrelemben, terrorban vagy az anyagi függőség kialakításában is megjelenhet. Annak érdekében, hogy a fiatalok minél korábban felismerjék egy bántalmazó kapcsolat jeleit, a rendőr bemutatta a Bright Sky nevű, telefonra letölthető ingyenesen alkalmazást, amely segítséget és sok hasznos információt kínál mindenkinek, aki bántalmazó kapcsolatban él, vagy csak kíváncsi arra, hogy az ő kapcsolata mentes-e az erőszak bármilyen formájától.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a jövőben is folytatják a fiatalok tájékoztatást annak érdekében, hogy minél kevesebben váljanak kapcsolati erőszak áldozatává.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 09:16, hétfő | Helyi

Megnevezte 2024-es pápai polgármesterjelöltjét az MSZP

A bejelentés nagy meglepetést nem okozott, ugyanakkor némileg szokatlan, hogy bő egy évvel az önkormányzati választás előtt megnevezi a jelöltjét egy párt.

2023. Január 28. 14:04, szombat | Helyi

Gyermektápszert vásárolt volna a neten, átverték

A pápai rendőrök csalás vétség gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást az ismeretlen személy ellen.

2023. Január 28. 14:02, szombat | Helyi

Január 28. az adatvédelem nemzetközi napja

A rendőrök a személyes adatok védelmére hívják fel a figyelmet.

2023. Január 27. 12:07, péntek | Helyi

Családi házak udvarán felhalmozott szemétkupacokra bukkantak a pápai rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták az illegális hulladéklerakások elkövetőit.