Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Február 10. 16:42, péntek | PR
Forrás: (x)

Fogyasztó műtétek: mennyire biztonságosak és hatékonyak?

Fogyasztó műtétek: mennyire biztonságosak és hatékonyak?

Rengeteg embernek okoz gondot az elhízás. Sőt, egyes esetekben olyan mértékű túlsúlyról beszélhetünk, amely a mindennapi apróbb tevékenységeket is megnehezíti vagy akár teljesen ellehetetleníti.

Ezekben az esetekben mozgással vagy diétával már nem lehet, vagy rendkívül nehéz jelentős fogyást elérni. Kóros elhízás esetén az életminőség javulásához valamilyen fogyasztó műtétre van szükség. Arról, hogy ezek a beavatkozások mennyire biztonságosak és hatékonyak, dr. Lóderer Zoltán, a Lóderer Plasztikai Sebészet sebész- és plasztikai sebész főorvosa beszélt nekünk.

Fogyasztó műtétek

Először is vegyük sorra, milyen típusú fogyasztó műtétek léteznek. Milyen műtéteket végeznek a Lóderer Plasztikai Sebészeten?

L. Z.: “A fogyasztó műtétek célja, hogy a gyomor mérete csökkenjen, vagy a teltségérzet növekedjen, így a páciens kevesebb táplálékot tud magához venni. Ilyen például a gyomorgyűrű, amelyet a gyomor köré, vagy a gyomorballon, amelyet közvetlenül a gyomorba helyezünk. Ezeknél korszerűbb a gyomor bypass, aminek során a gyomrot kisebbítjük és a tápcsatornát átalakítjuk, így a táplálék útja gyorsabb a vékonybélben, tehát a táplálék kisebb része tud csak felszívódni. Ennek egy variációja a mini-bypass. A gyomor sleeve is népszerű eljárás. Ennek során a gyomor egy részét -, amelyben részben az éhségért felelős hormonok is termelődnek - eltávolítjuk. A sleeve műtétből származtatható a SADI-S, amelynél a gyomor kisebbítése mellett a vékonybél egy része szintén kizárásra kerül a táplálék útjából.

Mennyire biztonságosak ezek az eljárások?

L. Z.: “Minden egyes műtétet egy teljes körű kivizsgálás előz meg. Ezekkel kiszűrhető, ha a páciensnél jelen van olyan kockázati tényező, ami fokozott rizikót jelenthet. A műtét és a kórházi kezelés biztonságát szolgálja a magas szintű technikai háttér mellett orvosaink és a szakszemélyzet kiváló felkészültsége, képzettsége.”

Mennyire hatékonyak, eredményesek a fogyasztó műtétek?

Egy ilyen műtét nagy változásokat hoz a páciens életébe. Lehetőséget ad a normális, egészséges életre, jó életminőségre. De mennyire tartós egy ilyen műtét eredménye?

dr. L. Z.: “A fogyasztó műtét hatalmas lépésnek számít egy olyan páciens életében is, aki akár már saját magáról is csak nehezen tud gondoskodni kóros túlsúlya miatt. A tartós eredményt, a leadott testsúly megőrzését a műtét megalapozza, de ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozhassuk ki belőle, szükség van a páciens együttműködésére is. A műtétet megelőző konzultáción minderről és a műtétről is részletes felvilágosítást kap minden kedves páciensünk.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.