Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Január 22. 09:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Fő tér: márciusban megkezdődhetnek a felszíni munkák

Fő tér: márciusban megkezdődhetnek a felszíni munkák

Sokakban felmerült a kérdés, vajon az enyhe időjárás ellenére miért nem folyik a munka a Fő téren? A válasz az, hogy zajlik!
Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója a Pápa-ma-nak elmondta, jelenleg is dolgoznak a téren. - A régészeti feltárások befejezését követően a Korvin utca-Szent István út közötti szakaszon megkezdték a közművek kiépítését, nevezetesen a szennyvízcsatorna, a csapadékvíz-elvezető rendszer és a vízvezeték hálózat kiépítését, hasonló munkák folynak a Gróf úton, az egykori Platán szálló bejárata előtt is. Az enyhe tél kedvez a munkálatoknak, ennek köszönhetően a Gróf úton várhatóan két héten belül be is fejezik a munkát, márciusban pedig a megindulhatnak a Korvin utca és a Szent István út között a felszíni munkálatok is.

Vörös László szerint komoly szakmai áttervezést igényel a Nagytemplom előtti területen feltárt 1300-as évekből származú út. Itt a közműveket teljesen másképp kell majd elhelyezni a tervekhez képest. A régészeti feltárások miatt ásott gödrök betemetése is komoly szakértelmet igényel, mivel a tér kis mértékben sem süllyedhet meg. Ehhezmegfelelő hőmérsékletű időjárásra és optimális talajnedvességre van szükség a szakember tájékoztatása szerint.

Címkék: fő tér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.

2024. Május 15. 13:23, szerda | Helyi

Jogsi nélkül, ittasan vezetett - Pápa és Gyarmat között fogták el

A járőrök 2024. május 11-én éjszaka, a 83-as számú főúton, Pápa és Gyarmat között állítottak meg egy autót, majd ellenőrizték a vezetőt.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

2024. május 13. és 19. között fokozott közúti ellenőrzési akciót tart a rendőrség.