Városlista
2022. augusztus 20, szombat - István

Hírek

2011. Augusztus 12. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Fix közjegyzői díj - mától igényelhető az árfolyamrögzítés

Fix közjegyzői díj - mától igényelhető az árfolyamrögzítés

Fix közjegyzői díjat határozott meg a kormány minden bankra az árfolyamrögzítést kérő devizahitelesek érdekében.

A megszokott díj töredékét kitevő összeget egy jövő heti kormányrendeletben pontosítják majd, de előzetesen annyit lehet tudni, hogy egy 10-20 ezer forint közötti, egyszeri költségről van szó.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban egyeztetett a kormány, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Országos Közjegyzői Kamara. A felek megállapodtak abban, hogy az árfolyamgát bevezetésével járó szerződésmódosításra és gyűjtőszámla létesítésre a lehető legegyszerűbb ügyintézést, adminisztrációs kötelezettséget teszik lehetővé.

A közjegyzői díjon kívül más költséget nem lehet felszámolni. Az adósok holnaptól kérhetik a bankoktól írásban a rögzített árfolyam bevezetését. Az árfolyamrögzítés hatása az októberi törlesztő részletekben jelentkezhet először.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: árfolyam

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 20. 06:00, szombat | Belföld

Stipendium Peregrinum ösztöndíjakat adott át Novák Katalin köztársasági elnök

Megálmodni, belevágni, végigcsinálni, hazahozni és kamatoztatni - foglalta össze a Stipendium Peregrinum program lényegét Novák Katalin köztársasági elnök,

2022. Augusztus 20. 05:00, szombat | Belföld

AM: a kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását

A kormány a kisbenzinkutak további megsegítésére 18,5 milliárd forintot különített el, péntektől megnyílt az igénylés lehetősége az elektronikus felületen, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak a támogatáshoz

2022. Augusztus 19. 18:09, péntek | Belföld

Évekig bujkált a húszmilliós pénzmosás gyanúsítottja

Hollandiában fogták el az évekkel ezelőtti bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A férfit most hozták Magyarországra, a budapesti nyomozók őrizetbe vették.

2022. Augusztus 19. 15:09, péntek | Belföld

Már 153 Mol-töltőállomáson van ingyenes kutyachip-leolvasó

Újabb Mol-töltőállomásokon található ingyenes kutyachip-leolvasó, így már 153 kúton tudják segíteni a kutyák és gazdáik egymásra találását.