Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 28. 15:16, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Mesterházy újra külföldön próbálja lejáratni Magyarországot

Fidesz: Mesterházy újra külföldön próbálja lejáratni Magyarországot

A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila, az MSZP elnöke ismét külföldön próbálja meg lejáratni Magyarországot, és valótlan állításokkal vezeti félre a külföldi közvéleményt.

Selmeczi Gabriella így kommentálta a szocialista pártelnöknek a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti napilap európai kiadásának hétfői számában megjelent nyilatkozatát, amelyben Mesterházy Attila egyebek mellett azt mondta, a jogállam helyreállítása a legfontosabb Magyarországon.
A Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta: míg a szocialisták külföldön úgy tüntetik fel magukat, mint akik a jogállamiság, az összefogás és a magyar gazdaság barátai, aközben "az eddigi kormányzásuk tragikus következményeiről mélyen hallgatnak".
Selmeczi Gabriella szerint Mesterházy Attila interjújából is egyre világosabb, mit akar a baloldal valójában: újra a bankokat helyeznék a saját állampolgáraik elé, a külföldi tulajdonú vállalatokat pedig a magyar vállalkozások elé.
"A külföldi közvélemény előtt is mélyen hallgatnak arról, hogy a baloldal veszélyes gazdaságpolitikája miatt magyar emberek generációi adósodtak el, az államadósság elhatalmasodott, Magyarország példa nélküli szigorú túlzottdeficit-eljárás alá került" - kommentálta a lapinterjút a szóvivő.
Hozzátette, a baloldal külföldön munkahelyekről és tisztességes fizetésről beszél, miközben "programjukban feketén-fehéren ott áll az ellenkezője: ők nem védenék meg a hazai vállalkozásokat, emelnék a társasági adót, csökkentenék a minimálbért, elvennék a családi adókedvezményt".
Selmeczi Gabriella közleményét azzal zárta, hogy a szocialisták külföldön összefogásról beszélnek, miközben Magyarországon "gyűlöletkampánnyal hergelik az embereket".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár