Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 05. 14:24, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz-KDNP-frakcióülés - Rogán: tavasszal csökkenjenek a víz- és szemétdíjak!

Fidesz-KDNP-frakcióülés - Rogán: tavasszal csökkenjenek a víz- és szemétdíjak!

A Fidesz elnöksége azt javasolja, hogy tavasszal tíz százalékkal csökkenjen a víz, a csatorna és a szemétszállítás díja - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárt elnöksége arra kéri a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportját, hogy a kedd este kezdődő, évadnyitó gyulai tanácskozásán tárgyalja meg ezt a kérdést - mondta a politikus, hozzátéve, hogy minden bizonnyal vita lesz erről a frakcióülésen, hiszen a három említett közmű esetében vannak olyan önkormányzati tulajdonú szolgáltatók, amelyeknek erőteljesen csökkenhet majd a nyeresége.
"A Fidesz elnöksége azonban kitart a javaslata mellett", és kéri a frakciószövetség támogatását, felhatalmazását, hogy a kormány február végén, március elején beterjeszthesse az Országgyűlésnek a szükséges jogszabály-módosításokat - nyomatékosította.
Emellett arra is felhatalmazást kérnek, hogy a kormány készítsen tanulmányokat arról, lehet-e folytatni az áram-, gáz- és távhőárcsökkentést a követező fűtési szezonban. Ennek mértékéről Rogán Antal egyelőre nem tudott beszámolni, de - mint fogalmazott - "nyilvánvaló, hogy nem apró, nem egy-, kétszázalékos mértékű csökkentésre gondolunk".
A frakcióvezető tájékoztatott továbbá: a Fidesz kezdeményezi a fogyasztóvédelmi szabályok módosítását annak érdekében, hogy a fogyasztók érdekeit jobban védjék a sokszor monopolhelyzetben lévő szolgáltatókkal szemben. A parlament is ennek a törvényjavaslat-csomagnak a megtárgyalásával kezd majd tavaszi ülésszakán - tette hozzá.
Arra a felvetésre, hogy a víz- és a szemétszállítási - túlnyomórészt önkormányzati tulajdonú - szolgáltató cégek esetében elképzelhető-e majd valamilyen kompenzáció, Rogán Antal azt válaszolta: országszerte jelentősen eltérőek a viszonyok, de nem egy olyan szolgáltatót ismer, amelynél "a középszintű vezetők is meglehetősen nagy értékű szolgálati autóval tudják ellátni a feladataikat. Nem biztos, hogy erre a jövőben lehetőség lesz". "Előbb csökkentsék a költségeiket" a cégek - jelentette ki az esetleges állami kompenzációval kapcsolatban.
A sajtótájékoztatón Németh Szilárd, a január 1-jétől hatályos tízszázalékos rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője bemutatta az új, a korábbinál egyszerűbb, átláthatóbb gáz- és villanyszámlaképet. Újdonság, hogy ezen a szolgáltatóknak be kell majd mutatniuk, mennyivel csökkent a fizetendő díj.
Németh Szilárd a gyulai frakcióülésen is beszámol a kormánypárti képviselőknek a munkacsoport eddigi tevékenységéről.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár