Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 03. 08:10, kedd | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Fiatalok döntötték ki a STOP táblát

Fiatalok döntötték ki a STOP táblát

A pápai körzeti megbízottak elfogták azt a két pápai fiatalt, akik két hónappal ezelőtt kidöntötték Pápán a Kard utca és a Korvin utca kereszteződésében álló közlekedési jelzőtáblát.

Április 21-én, a kora reggeli órában járőröző rendőrök fedezték fel, hogy az Aréna Café nevű szórakozó hely melletti „Állj! Elsőbbség adás kötelező", valamint "Kötelező haladási irány balra" jelző tábla a földön hever, mert a tartó oszlopot valaki kidöntötte. Az ismeretlen elkövető ellen közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt nyomozás indult. A nyomozás során Bálint Balázs r. törzszászlós, Czere Zoltán r. főtörzsőrmester és Kovács Péter r. törzsőrmester körzeti megbízottak látókörébe két fiatal került, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. A 18 éves fiúkat elfogták, majd a Pápai Rendőrkapitányságon kihallgatták. Mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy barátaik társaságában a Kard utca és a Korvin utca kereszteződésében beszélgettek, és eközben először egyikük majd másikuk is a jelzőtábla oszlopának támaszkodott, aminek következtében az a földre dőlt.

A fiatalok arra hivatkoztak, hogy tettük nem volt szándékosan, ám a törvény a közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gondatlan elkövetését is büntetni rendeli.

Fotó illusztráció (autozz.blog.hu)

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.