Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Október 10. 08:02, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Fiatal önkéntesek tisztítják meg a pápai fenyveserdőt!

Fiatal önkéntesek tisztítják meg a pápai fenyveserdőt!

A 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű akció során több ezer fiatal mozdul meg országszerte. A pápai önkéntesek megtisztítják a Vajda Péter lakótelep mögötti szemetes fenyveserdőt. A hétvégi akcióban bárki részt vehet!

Október 11-én veszi kezdetét a hazánkban ötödik alkalommal megrendezésre kerülő önkéntes akció, a 72 óra kompromisszum nélkül. A program keretében országszerte fiatalok csoportjai 72 órán, azaz 3 napon keresztül folytatnak szociális, karitatív, ökológiai vagy fejlesztő, építő tevékenységeket.

A nemzetközi kezdeményezés 2012-ben öt környező országban is megvalósul: Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Szlovéniában és Bosznia-Hercegovinában is lesznek ősszel 72 órás projektek, sőt, a magyar szervezéshez kapcsolódva erdélyi és felvidéki fiatalok is részt vesznek az önkéntes programon.
Az esemény fővédnöke, Hirling Zsolt, a londoni olimpiát megjárt világbajnok evezős, aki tavaly – az élsporttól átmenetileg visszavonulva – egy kenyai árvaházban önkénteskedett.
Országszerte több ezer fiatal mozdul meg, s az akcióba bekapcsolódik Veszprém megye is, 4-500 fő részvételével.
Pápán két helyszínen zajlik majd a munka: A már említett szemétszedés mellett a fiatalok meglátogatják a Kánaán Ház lakóit, és kifestik az anyaotthon szobáit. Mindkét program2012. október 13-án szombaton lesz. Az akciókban bárki részt vehet. Jelentkezni a Szalóky Eszter pápai koordinátornál lehet a 06/70/343-0238-as telefonszámon, vagy azeszterszaloky@gmail.com e-mail címen lehet.
Fotó: panoramio.com
Címkék: önkéntes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...