Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 27. 09:25, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu - Vajda István

Fiatal, lendületes csapattal vág neki a szezonnak a PKC

Fiatal, lendületes csapattal vág neki a szezonnak a PKC

A pápai kosárlabda csapat a nyár folyamán jelentős változásokon esett át. Vajda Balázs edzőt kérdeztük a nyári eseményekről és a következő évi tervekről.

Hogy formálódott a csapat?
A pápai magot megtartva sikerült régi-új lendületes fiatalokkal bővíteni a keretet. Ezen felül nagy fegyvertény, hogy a tavalyi szezon egyik, ha nem a legjobb centerét sikerült meggyőzni a közös folytatásról. Nem mellesleg a fiatalos, lendületes virtust megerősítendő a magyar kosárlabdázás egyik vezéralakját, Kálmán Lászlót tudhatja soraiban a Motax Pápa.

Távozók: Az elmúlt szezonhoz képest jelentősen átalakult a PKC kerete, hiszen Németh Armand, Puszta Dávid és Kutasi Gergely is távoztak. Majdnem két évtizedes pápai játékos karrierjét fejezte be idén Ács Péter, aki sok szép sikert és közös jó emlékkel búcsúzott Pápától.
Érkezők/távozók:
Egy év oroszlányi kitérő után ismét nálunk pattogtat Hadnagy Bence, akinek első kimagasló NB I/B-s pápai szezonja után Oroszlányban kissé stagnált a fejlődése, azonban régi-új környezetében reméljük, régi-új teljesítményével rukkol elő.

Szabó Bence személyében egy rendkívül agilis, jó kezű játékost ismerhetünk meg, aki a szombathelyi egyetem testnevelés karáról érkezik hozzánk. Munkabírása és kitartása nagy segítséget jelenthet magas poszton.

Nikola Majic személyében egy a szerb iskolában nevelkedett, Spanyolországot is megjárt 4-es 5-ös poszton bevethető játékos érkezik, akinek ponterős játékára számít az egyesület.
Nikola Szerb junior válogatott volt, a moszkvai torna legértékesebb játékosának választották. A Partizan színeiben Cadet Euroligát és Junior szerb bajnokságot nyert. Megfordult Spanyolországban a Huelva és a Cordoba csapatában.

Kálmán Laci személyében igazi győztes mentalitású, ízig vérig a kosárlabdáért élő játékos tért vissza hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy mind a pályán, mind a pályán kívül igazi vezére lesz ennek a pörgős, hajtós csapatnak. A játékintelligenciájával, technikai tudásával és akaratával ugyanúgy tudja segítni a csapatunkat, mintahogyan azt tette már korábban Pápán.
Kálmán László Magyar bajnok: 2008, Bajnoki ezüstérmes: 1999, 2012, Bajnoki bronzérmes: 2000, 2002, Magyar Kupa ezüstérmes: 1998, 2008, 2009, 2010, Magyar Kupa bronzérmes: 1997, 2005, 78x magyar válogatott, 9x Allstar: 1996, 1998, 1999, 2000, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 4x Az év játékosa

Célok a következő szezonra:
Szeretnénk lendületes és gyors kosárlabdát játszani, amihez rendelkezésünkre áll egy fiatalos és tehetséges keret, amelyben jelen van a fiatalok lendülete és ereje és a rutinos játékosaink higgadtsága és tapasztalata. Reméljük, hogy az új szezonban az eredményekben is megmutatkoznak majd erősségeink.

Utánpótlás:

Idén dolgozunk a legtöbb utánpótlás játékossal. Tavasszal elindítottuk az U11-es csapatunkat is, amely ebben a szezonban az edzések mellett már mérkőzéseket is játszik majd. Továbbra is várjuk az U11, U14 és U16-os csapatainkba a jelentkezőket. Szeretnénk minél több pápai és környékbeli fiatallal megszerettetni a kosárlabdát és hozzásegíteni őket ahhoz, hogy magas szinten űzzék ezt a sportot és lehetőségük legyen profi játékossá válni és bemutatkozni a felnőtt csapatban is. Minden érdeklődőt szeretettel várunk és minden érdeklődést örömmel fogadunk edzéseinken, vagy a közösségi médián keresztül. Szeretnénk, ha minél több tehetséges pápai és környékbeli fiatal mutatkozhatna be a Pápai Kosárlabda Club színeiben.

A szakmai stábban változás nem történt, a klubvezetés és az edzők is folytatják munkájukat a következő szezonban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.