Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2013. Augusztus 02. 12:09, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Fesztiválozni pénz nélkül is lehet

Fesztiválozni pénz nélkül is lehet

Javában tart a fesztiválszezon, sőt a legnagyobb rendezvény, a Sziget Fesztiválköztársaság éppen a jövő héten indul, de azt már most tudni lehet, hogy az idei év egyik legnagyobb durranása a pénz nélküli bulizás.

A fesztiválokon ugyanis ma már akár online fizetéssel is ki lehet egyenlíteni akár a reggeli hamburger, akár az esti sörözés egyenlegét. Az erre a célra szolgáló fesztivál- és rendezvénykártya nem más, mint egy, a szervező által kibocsátott plasztikkártya alapú fizetőeszköz. A hétköznapokban már kényelmesen használt megoldás tehát itt is használható.

A látogatók egy bankkártya méretű, NFC (Near Field Technology) technológián alapuló chipkártyával lényegében elfelejthetik a készpénzt, egészen pontosan a szervezőknél akár így is fel lehet tölteni az egyenleget, amit fizetéskor csak egyszerűen oda kell érinteni a terminálhoz – hangsúlyozta Kiss Zsolt, a Rent-IT Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember szerint a megoldás ráadásul a kereskedőknek és a szervezőknek is jó, hiszen így a jelentős készpénzforgalom problémája – aprópénz a visszaadáshoz, nap végi elszámolás és elszállítás, stb. - is kiküszöbölhető, és a kiszolgálás is gyorsabb lesz.

Nincs limitálva sem a vásárlások, sem a feltöltések száma, és ugye így anyuci is könnyebben küldhet pénzt, ha az éppen elfogyott.

Az idei EFOTT-on is ilyen rendszer működött, de itt a kártya nem egy, hanem több egyenleget is kezelt. A készpénz mellett bankkártyáról vagy mobiltelefonos fizetéssel is „rárakhatunk” a kártyára, talán ez is hozzájárult a sikerhez. A rendezvény ideje alatt közel 1 millió tranzakciót bonyolított le a rendszer – tette hozzá Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. A közel egy hét alatt fennakadás nélkül működött a készpénzkímélő fizetési mód, és mind a fesztiválozók, mind a kereskedelmi egységek részéről pozitív volt a fogadtatás. A tervek szerint jövőre talán már az sem lesz elképzelhetetlen, hogy okostelefonon keresztül, esetleg a fesztivál saját applikációjának segítségével is feltölthető legyen az egyenleg.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 07. 15:27, szerda | Belföld

40 kilométeren át üldözték a rendőrök a terepjárót, amiben 13 migráns utazott!

A bolgár rendszámú autó sofőrje korábban nem állt meg a rendőri jelzésre, ezért utána eredtek.

2022. December 07. 13:38, szerda | Belföld

Vádat emeltek egy gyalogos ellen, akit gyalogátkelőhelyen ütöttek el

Halálos balesetet okozott egy piros lámpánál zebrára lépő gyalogos, vádat emeltek ellene.

2022. December 07. 13:34, szerda | Belföld

Advent - A Nébih összegyűjtötte a biztonságos élelmiszer-adományozás tudnivalóit

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja összegyűjtötte a biztonságos élelmiszer-adományozás legfontosabb tudnivalóit - hívta fel a figyelmet a hatóság.

2022. December 07. 09:33, szerda | Belföld

Gulyás Gergely: a szankciók miatt kell kivezetni a benzinárstopot

A hétfőn hatályba lépett kőolajszankciók után két nappal a kormány - a Mol javaslatára - az üzemanyagárstopot megszünteti - jelentette be kedden késő este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten.