Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 15. 07:07, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Fesztivál kavalkád a Kultúra Városában - így készül Pécs

Fesztivál kavalkád a Kultúra Városában - így készül Pécs

Pécs 2012-ben megújult koncepcióval kezdi a fesztiválszezont. A már megszokott, sikeres programok mellett új színek kerülnek fel a palettára.

A kulturális főváros program sikeres elemeit ötvözik egy új köntösbe öltöztetett, pezsgő, érzékeket felbolydító, „fűszeres” kavalkáddal. A már klasszikusnak számító POSZT, Szabadtéri Játékok és Sétatér Fesztivál mellé új színek, új fűszerek kerülnek.

Ilyen lesz a Régiók Koccintása: a hazai mellett bemutatkoznak a horvátországi, erdélyi, szlovén, burgenlandi és szlovák határ menti borok, hagyományos ételek, és kulturális hagyományok is. Emellett bordalokkal és kulturális bemutatókkal csalogatják a szervezők a vendégeket.

A Zsolnay Fesztivál a Zsolnay-szellemiség tökéletes újraszületését, a tradíciók és a pionír-szellem találkozását, az építészeti változatosságot és a terek sokszínűségét mutatja meg, szóval valami olyasmit, ami már elsőre is magával ragad és megunhatatlan. Az I. Zsolnay Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyed nyitórendezvénye, egyszersmind hagyományteremtő összművészeti fesztiválja. A Fesztivál programjában helyet kapnak olyan kiváló hazai és a nemzetközi fellépők, akik Pécsre és a fesztiválra tudják irányítani az ország figyelmét.

A Pécsi Nemzetközi Fűszerünnep a szabadtéri grillezés és a zöldfűszerek nemzetközi örömünnepe lesz, a nevező csapatok a városban szedhető fűszernövényekkel ízesítenek, a résztvevők között köszönthetjük a hazai és a nemzetközi gasztro- és médiavilág ismert személyiségeit.

A Világegyetem Fesztivál idején Pécs a nemzetközi egyetemi világ pódiumává válik. A Zenélő Egyetem szakmai ötleteivel és Beck Zoltán szakmai vezetésével a hazai könnyűzenei fesztiválok sorában kitörési pontot jelent, amely progresszivitása és nemzetközisége révén hamar eredményeket hozhat Pécsnek. A Világegyetem Fesztivált követően kezdődik a városban a ZEN nyári egyeteme.

A Pécsi Nemzetközi Pezsgő és Bor Fesztivál a hazai borfesztivál-beidegződésekkel szakító kulináris fesztivál a magyar és külföldi - idén elsősorban horvát - résztvevőkkel, kiegészítő jazz-programokkal.
Vagyis elmondhatjuk, hogy idén Pécsett a kultúra olyan érdekes, akár a legváltozatosabb kalandpark, hogy olyan tartalmas, akár egy időutazás, hogy úgy kikapcsol és feltölt, mint a tengerpart vagy a wellness, vagyis Pécs azt mondja országnak-világnak, hogy a kultúra megfűszerezi az életet. Ezért jó itt élni és dolgozni, és ezért várunk ide évről-évre növekvő számú vendéget. Mert Pécs megfűszerezi az életet.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt