Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Március 02. 10:50, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

Ferenczi Gábor: Székely zászlót minden település önkormányzatára!

Ferenczi Gábor: Székely zászlót minden település önkormányzatára!

Az országgyűlési képviselő örömtelinek nevezte, hogy Pápán nem csináltak pártpolitikai kérdést a székely zászló kihelyezéséből. Szülővárosa, Ajka miatt szégyenkezik.

- A Jobbik Magyarországért Mozgalom minden olyan Veszprém megyei település számára, amely ezt igényli, szívesen felajánl egy székely zászlót, hogy különösen a kistelepülések költségvetését ez a nemes ügy ne terhelje - jelenette ki Ferenczi Gábor Pápán. A jobbikos országgyűlési képviselő szerint a zászló kitűzése alkalmas eszköz arra, hogy felhívjuk a világ figyelmét: a székelység megmaradásának egyetlen lehetősége a nemzeti önrendelkezés kivívása.

A politikus érthetetlennek nevezte, hogy vannak olyan települések az országban - köztük szülővárosa, Ajka - ahol pártpolitikai alapon utasítják el a székely zászló kihelyezését. - Szégyellem magam az ajkai szocialista városvezetés miatt, ahol annak ellenére sem helyezték ki a lobogót, hogy ajka testvérvárosa Székelykeresztúr - fogalmazott. Ferenczi Gábor.

A politikus Városlőd települést is említette, ahol aláírásgyűjtésbe is kezdtek. - Több mint 300 aláírás gyűlt már össze. A szám súlyát jelzi, hogy ennyi szavazattal már választást lehetne nyerni a településen. Ferenczi Gábor arra bíztat minden települést, hogy március 10-ig, a Székely Szabadság Napjáig tűzze ki a székely lobogót, az összetartozás és szolidaritás jelképét.

Erőss Bulcsú, pápai önkormányzati képviselő elmondta, nagy megtiszteltetés számára, székely magyar emberként, hogy választott településén leng a székely zászló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.