Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2022. Június 30. 09:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Fenyegette az üzemorvost, vádat emelt ellene a pápai ügyészség

Fenyegette az üzemorvost, vádat emelt ellene a pápai ügyészség

Fenyegetésekkel próbált rábírni egy pápai üzemorvost, hogy a munkaegészségügyi vizsgálatán kapott minősítés megváltoztatása érdekében ismételten vizsgálja meg.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 27 éves férfival szemben, aki fenyegetésekkel próbált rábírni egy pápai üzemorvost, hogy a munkaegészségügyi vizsgálatán kapott minősítés megváltoztatása érdekében ismételten vizsgálja meg.

A vádirat szerint az üzemorvos a 2021 szeptemberében elvégzett munkaegészségügyi vizsgálat eredményeként „nem alkalmas” minősítést adott az elkövetőnek, aki annak megváltoztatása érdekében másnap újra felkereste a rendelőt, hogy az orvos ismét vizsgálja meg. Miután a sértett a kérésnek nem tett eleget, a vádlott becsmérlő hangvételű fenyegetések közepette akarta az újabb vizsgálatot kikényszeríteni. Az orvos azonban ezek után sem engedett a férfinak, hanem értesítette a rendőrséget, mire a vádlott távozott a rendelőből. Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete

2023. Május 26. 16:24, péntek | Helyi

Feladta magát a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt keresett negyedik férfi

Feladta magát a Győri Rendőrkapitányságon pénteken az a férfi, akit a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt körözött a rendőrség - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).