Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Március 19. 13:09, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Fenyegetőzés, gyilkosságra való felhívás a közösségi oldalon

Fenyegetőzés, gyilkosságra való felhívás a közösségi oldalon

Áldozó Tamás polgármester, a Fidesz pápai csoportjának vezetője tartott sajtótájékoztatót a témában. Ahogy közeledik április 8-a, úgy uralja el a közösségi médiát a mindenféle gátlás alól kiszabadult őrjöngés - fogalmazott.

A városvezető azt mondta, hogy egy választási kampányban helye van a markáns véleménynyilvánításnak, egyet viszont nem szabad tolerálni. Ez pedig az ellenfél fizikai megsemmisítésére való felhívás, az ellenfél életének kioltásával való fenyegetés. A polgármester a közösségi oldalon található megnyilvánulások miatt fogalmazta meg a véleményét és idézett is ezekből a pápai személyek által megfogalmazott hozzászólásokból.

Ez az úr sortűz elé állítaná a legfőbb ügyészt és más tisztviselőket:

Szintén ő kivégezné a fideszeseket:

Grőber Attila, az MSZP helyi elnökének bejegyzéseihez is érkeztek gyűlölködő hozzászólások.

A politikus a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelmet kommentáló bejegyzésére a következő hozzászólás érkezett:

Ettől a hozzászólástól Grőber Attila egyébként később elhatárolódott. "Ezt félreérteni és burkoltan arra célozni, hogy én akasztós legény vagyok nemcsak felháborító, hanem gyalázatos. Ezért ezt a célzást visszautasítom. Ugyanakkor elhatárolódom minden olyan kommenttől, amely az erőszak bármilyen formáját fogalmazza meg. Szavaim tisztaságát fenntartva, megőrizve, de az ahhoz fűzött konmenttől való elhatárolódás kifejezéseként a bejegyzésemet ma törlöm." - írta a közösségi oldalon Grőber Attila.

Áldozó Tamás szerint a sortüzekkel való fenyegetés riadalmat kelt – főleg idősebb – szimpatizánsaink között. - Sokan ott voltak közülük 2006. október 23-án is Budapesten, amikor már a XXI. században is lövettek ránk. Én az akkor 72 éves Enikő nénit vonszoltam végig a Rákóczi úton a rendőrterror elől menekítve. Miért kell neki attól rettegnie, hogy ma 84 éves korában meggyőződése miatt akasztással vagy sortűzzel fenyegessék? - tette fel a kérdést a helyi Fidesz vezetője.

A városvezető úgy fogalmazott, az egyébként karakteresen baloldali kommentelők számára nem okoz lelkiismeretfurdalást a gyilkolásra való felhívás. A Grőber Attila posztjainál emberölésre felhívó kommentelők ma is az MSZP helyi elnökének ismerősei között vannak. "A baloldali véleményformálók részéről nem tört fel elementáris erővel a tiltakozás; elhallgatás, relativizálás, talán cinkos összekacsintás van" - mondta a polgármester hozzátéve, különösen félelmetes, hogy fegyverhasználatot tanult, katonaként vagy rendőrként szolgált, esetleg volt munkásőr az, aki fenyeget.

Ugyancsak megdöbbentőnek nevezte Áldozó Tamás, hogy látszólag normális, hétköznapi emberek, gyerekes-unokás profilképekkel pózoló asszonyok kedvelik a beígért kivégzéseket. -Amikor a gyilkosságokra való felhívásra buzdító megosztásokkal szembesítettük az elkövetőket, válaszként arrogáns, agresszív mondatokat kaptunk, amik a szólásszabadságra hivatkoztak. A szólásszabadságba sok minden belefér. Más megölésére való felhívás nem. Aki ezt nem érti, aki ezt nem képes tudomásul venni, azzal egy dolgot tudunk tenni: tiltsuk ki abból a kommunikációs térből, aminek részesei vagyunk. Majd ellesznek magukban - fogalmazott Áldozó Tamás hozzátéve, a véleménye ugyanez akkor is, ha ilyen vélemények a jobboldali politikai családból érkeznének hasonló vélemények, nincs helye köztünk olyannak, aki emberölésre, gyilkosságra hív fel - hangsúlyozta.

A Fidesz pápai csoportjának vezetője szólt a közelmúltban kiadott jobbikos kiadványról, melyben szerepel, hogy amennyiben Töreki Milánt megválasztják országgyűlési képviselőnek, akkor el fogják törölni a társasági adózás (TAO) mai rendszerét és azt közhasznú beruházásokra fogják fordítani. - Azért kell ezzel kapcsolatban megszólalnom, mivel a TAO-ból Pápára folyó pénzek Pápán a látványsportágak utánpótlás-nevelés feltételrendszerének a megteremtését támogatják. Abban az esetben, ha Töreki Milán fenyegetőzése beválik, akkor a pápai családokat és az egyesületekben sportoló közel ötszáz fiatalt több mint 217 millió forintnyi lehetőségtől fosztja meg. A mi álláspontunk továbbra is az, hogy ezeknek a gyermekeknek a sportpályákon és a tornacsarnokokban a helyük, ezekben a csapatsportágakban formálódjon a jellemük, a testük és váljanak egészséges felnőttekké - mondta a polgármester hozzátéve, a színházi kultúra is támogatható a TAO-ból, a közeljövőben erre Pápán is lesz lehetőség a Pegazus Színházban. - Arra szeretném kérni a pápaiakat, hogy figyeljenek arra, amikor április 8-án ikszelnek, hogy olyan jelöltet válasszanak, aki nem lehetőségeket akar megvonni pápai családoktól, hanem újabb lehetőségeket kíván a számukra teremteni - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.