Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. December 11. 09:28, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Felújítják a műfűves pályákat

Felújítják a műfűves pályákat

Két műfüves sportpályája van a városnak, az egyik a Perutz Stadionhoz tartozik, a másik pedig a Spartacus Sporttelephez. Mindekettőre ráfért már a felújítás.

E két pálya felújítása kezdődött meg a mai napon. A munkálatokról Bakó István, a Városgondnokság igazgatója tájékoztatott. Mint mondta, mindkét pálya rossz állapotban van, a felújítás nagyon rájuk fér.
-Mindkét pálya balesetveszélyessé vált mostanra, nem biztosítják a kellő rugalmasságot sem. A gumi granulátum teljesen összetömődött, a műfűszálak pedig elfeküldtek és hosszanti irányban felszakadoztak. A helyreállítás eredményeként bár újak nem lesznek, de biztonságosan használhatóvá válnak és néhány évig még szolgálhatják a sportolni vágyókat, legyen szó versenysportról, vagy szabadidős tevékenységről - fogalmazott.

A két pálya felújításának költsége meghaladja a másfél millió forintot. A helyreállítás négy ütemben zajlik: egy speciális gép segítségével előbb alaposan felporszívózzák a területet, aztán fellazítják a gumi granulátumot, ezt követően új granulátumot szórnak a pályára és végül befésülik, bedolgozzák ezt az anyagot a felületbe.
A munkálatok ma kezdődtek meg a Spartacus Sporttelepen és néhány napot vesznek igénybe. A Perutz műfüves pályáján egy nagyobb géppel dolgoznak majd a szakemberek, ott akár egy hétig is eltarthat a munka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...