Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2023. Március 17. 12:56, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Feltörte a közösségi oldalát a pápai sértettnek

Feltörte a közösségi oldalát a pápai sértettnek

A Pápai Rendőrkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése vétség miatt rendelt el nyomozást ismeretlen elkövető ellen.

Egy pápai sértett 2023. március 16.-án értesítette a rendőrséget arról, hogy az elmúlt napokban valaki feltörte az e-mail fiókját és az egyik közösségi oldalon létrehozott profilját, majd megváltoztatta a jelszavát, így azokat használni már nem tudja. A Pápai Rendőrkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése vétség miatt rendelt el nyomozást ismeretlen elkövető ellen.

A felhasználói fiókok (pl. közösségi oldalak, levelezési fiókok) megfelelő védelme az ott tárolt személyes adatok, információk, fényképek, videók miatt különösen fontos.
Ha illetéktelen személy lép be a felhasználói fiókba, az ott található információkat megszerezheti, azokkal visszaélhet. Nagy nyilvánosság részére közzéteheti, vagy akár zsarolhatja az áldozatot.

Ezek megakadályozása érdekében a Pápai Rendőrkapitányság az alábbi tanácsok megfogadását kéri:

-Az illetéktelen hozzáférés megelőzése érdekben válasszon biztonságos jelszót, amely legalább 10-12 karakterből áll, tartalmaz kisbetűt, nagybetűt, számot és szimbólumot is, ugyanakkor nem kapcsolódik az Ön személyéhez, azaz nem szerepel benne pl. a neve vagy a születési adatai.
-Jelszó helyett akár alkalmazhat jelmondatot is.
-Jelszavát legalább havonta vagy kéthavonta változtassa meg!
-Jelszavait tartsa titokban, azokat ne ossza meg másokkal és ne tegye hozzáférhetővé mások részére! A nem kizárólagosan használt számítógépen (iskolában, munkahelyen, ismerősnél, nyilvános helyen) mindig jelentkezzen ki a felhasználói fiókjából! A böngésző bezárása nem elegendő, mivel az oldal újbóli megnyitása esetén ismételten belép az utoljára használt felhasználói fiókba.
-A böngészőben ne mentse el a jelszavakat!
Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, kérjük haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

További hasznos információkért látogassa meg a kiberpajzs.hu oldalt!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 14:01, szerda | Helyi

Figyelem: Újra akcióban az unokázós csalók, Pápán is majdnem becsaptak egy idős hölgyet

A mai nap folyamán Balatonfüreden 4 személyt hívtak fel az úgynevezett \"unokázós\" csalók, az elmúlt napokban pedig egy 60 éves pápai hölgyet hívott fel egy ismeretlen férfi, aki ügyvédként mutatkozott be.

2023. Március 22. 13:58, szerda | Helyi

Súlyosbították a Pápánál elfogott moldáv embercsempész büntetését

Eredményes ügyészi fellebbezést követően súlyosította a Veszprémi Törvényszék annak a 27 éves moldáv embercsempésznek a büntetését, aki 2022. november 9-én 29 illegális határátlépőt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.

2023. Március 21. 11:49, kedd | Helyi

Autós üldözés Pápán - Videóval

Öt bűncselekményt is elkövetett a pápai ámokfutó, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől március 15-én este.

2023. Március 20. 18:22, hétfő | Helyi

Kerékpárost gázoltak a Korona utcán

A Korona és a Korvin utca kereszteződésében levő körforgalomnál történt a baleset.