Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2012. Január 14. 14:20, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Feltérképezik, mely kórházhoz, osztályhoz fordulnak szívesebben a betegek

Feltérképezik, mely kórházhoz, osztályhoz fordulnak szívesebben a betegek

Az ellátásszervezés szempontjából nem hátrányos, hogy a betegek, sokszor háziorvosok tanácsára, a legjobbnak tartott orvosokhoz, kórházakhoz igyekeznek.

Sőt az egészségügyi államtitkárság ezt a „pozitív gyakorlatot” meg is szeretné erősíteni – írja a Magyar Hírlap.

Sajátos elemzésre készül az egészségügyi államtitkárság. A már meglévő, intézményszintű analízis után megvizsgálják azt is, hogy a betegek melyik kórházhoz, osztályhoz fordulnak szívesen egy-egy bajukkal. Ezzel finomítható lenne a tényleges betegutak által kirajzolódó kép – tájékoztatta lapunkat Gaál Péter, a kabinet külsős tagja. A szakember elmondása szerint az elemzéshez továbbra is az Országos Egészségbiztosítási Pénztár betegforgalmi adatbázisának személytelenített verzióját használják majd.

Eddig is tudták – tette hozzá Gaál –, hogy vannak kiemelt csoportosulási helyek a betegellátó rendszerben, amelyek középpontjában egy-egy szakmai berkekben is elismert orvos áll, akihez mások tapasztalatai alapján a beutaló kollégák és a betegek egyaránt bizalommal fordulnak. Mostanáig senki nem mérte föl ezeket a csomópontokat, noha az ilyen vizsgálattal jól láthatóvá válnak a betegek számára legfontosabb elérési lehetőségek, minden orvosi szakágban. Az elemzésnek a pozitív gyakorlat megerősítése a célja. Gaál szerint a pontok feltérképezése a formális és informális képzésben is jelentős szerepet kaphat. „Az említett orvosokhoz nemcsak betegek járulnak inkább, hanem más gyógyítók is szívesen csatlakoznak, hogy szakmai fogásokat tanuljanak, átvegyék tőlük a betegekkel való kapcsolatteremtés fortélyait”.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kórházak, orvosok

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 19. 11:55, péntek | Belföld

Elfogták a kerepesi önkielégítőt, Nógrádig követték

Nógrád megyéig követték a szeméremsértéssel gyanúsítható férfi nyomait a gödöllői rendőrök. Elfogták, kihallgatták, kezdeményezik bíróság elé állítását.

2022. Augusztus 19. 11:02, péntek | Belföld

Nyomozás indult a pécsi bozóttűz ügyében, három ház leégett

Három ház teljesen leégett és több további épület is károsodott abban a tűzben, amely Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél ütött ki csütörtök délután.

2022. Augusztus 19. 10:06, péntek | Belföld

Kiadatási letartóztatásba helyezték az FBI által keresett férfit

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a román állampolgárságú férfinak az ideiglenes kiadatási letartóztatását, akinek a kiadatását az Egyesült Államok hatóságai halálos vírussal zsarolás miatt kérték

2022. Augusztus 19. 08:04, péntek | Belföld

NAK: természetkárosítás nélkül is kielégíthető a tűzifaszükséglet

A magyarországi erdészetek a megnövekedett tűzifaszükségletet is ki tudják elégíteni természetkárosítás nélkül - hangsúlyozza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtöki közleményében.