Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 20. 14:32, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Felszentelték a Fény útját

Felszentelték a Fény útját

A pápai Szent Benedek plébánia udvarán 14 kőtömbből álló stációkat a Dr. Márfi Gyula érsek által celebrált ünnepi szentmisét követően áldották meg vasárnap délután.

A keresztúthoz hasonlóan 14 állomáshelyből állnak a stációk, ám annyiban eltérnek attól, hogy a Fény útja a Húsvéti eseményektől egészen Pünkösdig, a Szentlélek eljöveteléig tárja elénk a biblia eseményeit - tudtuk megSzijártó László atyától. Egy felvidéki honlap adta az ötletet a pébánia egyik hitoktatójának,Répásné Ihász Mariannának, aki a közösség elé is terjesztette gondolatát, hogy Pápán, a Szent BenedekPlébánia udvarán is épüljön fel a Fény Útja. - A 14 stáció mindegyikét örökbe lehetett fogadni, másfél-két hét alatt el is keltek - mondta el honlapunknak Szijártó László.

A örökbe fogadókon kívül is számos támogatója akadt a kezdeményezések. A hívek adományain mellett Pápa város önkormányzata is ott volt a mecénások között. A plébános kiemelte a stációk készítőit is, akik jutányos áron vállalták a munkát. - A stációkban lévő képeket Nyulasi József készítettegipszből, a köveit pedig Németh János sírköves mester, műkőből. Minden stációt díszít egy kovácsoltvas gyertyataró, melyet Lackó József, a grafikákat pedigUghy Miklós készítette.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.