Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Február 01. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Felmentettek egy rendőrök megölésével fenyegetőző nőt

Felmentettek egy rendőrök megölésével fenyegetőző nőt

A Miskolci Törvényszék kedden meghozott ítéletében a terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés vádja alól bűncselekmény hiányában felmentette azt a nőt, aki két rendőrt fenyegetett meg, hogy megöleti őket

- közölte az ítélethirdetés után a bíróság az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a bíróság megállapította, hogy a vádlott 2015 decemberében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányság számára postázott levelében két rendőrrel szemben fegyelmi eljárás elrendelését követelte, azzal, hogy amennyiben az eljárás nem indul meg, a rendőröket megöleti. Levele szerint a végrehajtás érdekében lépéseket tett, megbízást is adott.

A bíróság ítéletében hangsúlyozta, hogy a terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette speciális bűncselekmény, annak megvalósulásához az is kell, hogy az elkövető komolyan gondolja cselekménye megvalósítását, vagyis konkrét, komoly és közvetlen fenyegetésnek kell lennie, amiben megnyilvánul a terrorcselekmény elkövetése. Ez a komoly fenyegetés azonban hiányzott, a megfenyegetettek sem vették azt komolyan, óvintézkedéseket nem tettek.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk