Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 12. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti

Felmentettek egy kiskorú iskolatársa megerőszakolásával vádolt fiatalt

Felmentettek egy kiskorú iskolatársa megerőszakolásával vádolt fiatalt

Felmentették azt a fiatalt, aki a vád szerint megerőszakolta hatodikos, kiskorú iskolatársnőjét; a bíróság megállapította, hogy nem fenyegette a sértettet és nem tudott életkoráról.

Az ítélet nem jogerős - közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A Budapest Környéki Törvényszéken csütörtökön tartott tárgyaláson hirdettek ítéletet annak a fiatalkorú vádlottnak és társainak az ügyében, aki a vád szerint megerőszakolta 6. évfolyamos kiskorú iskolatársnőjét, társai pedig segítséget nyújtottak neki ebben - olvasható a közleményben.

A törvényszék ítéletében az áll: az elsőrendű, fiatalkorú vádlottat felmentették a tizenkettedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett szexuális erőszak vádja alól. A másodrendű, szintén fiatalkorú vádlottat, mint bűnsegédet, bűnösnek találták szexuális erőszak bűntettében, ezért őt a bíróság egy év fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve, és pártfogó felügyeletét rendelte el.

Kiemelték: a Pest Megyei Főügyészség vádiratával szemben a bíróság az elsőrendű vádlottnál "erőszakot, minősített fenyegetést nem állapított meg". A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett nem tiltakozott a nemi cselekmény ellen, nem fenyegette őt a vádlott. A bűncselekmény idején 15 éves elsőrendű vádlott nem tudott a kiskorú sértett életkoráról, azonban a 16 éves másodrendű vádlott igen, aki osztálytársa volt a sértettnek. A másodrendű vádlott bűnsegédként vett részt a bűncselekményben, ami enyhítő körülménynek számít.

Közölték: az ítéletet tudomásul vették az első- és másodrendű vádlottak és védőik, az ügyész az elsőrendű vádlott esetében fellebbezést nyújtott be a bűnösség megállapítására és büntetés kiszabására, a másodrendű vádlottnál három munkanap gondolkodási időt kért. Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: