Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2011. Augusztus 26. 22:11, péntek | Helyi
Forrás: Naplo-online

Felkavaró cikk a Napló-online-on!

Felkavaró cikk a Napló-online-on!

\"Amíg a kollégák küzdöttek a beteg életéért, néhány szórakozni érkező fiatal erőszakosan szóvá tette, hogy nem tudnak bejutni a bárba, mert a mentők és a felszerelésük elállták a bejáratot.\"

Kürti József, a pápai mentőállomás vezetője számolt be a történtekről. - Éjjel kettő óra után érkezett hozzánk a bejelentés, hogy a belvárosban, az egyik szórakozóhely bejárati ajtaja előtt mozdulatlanul fekszik valaki a földön. Általában ilyenkor mindenki arra gondol, hogy részeg emberről van szó, és szinte mindig ez is a helyzet. Persze mi, mentők sosem ebből indulunk ki: azonnal indulunk a helyszínre megkülönböztető jelzést használva, felkészülve a legrosszabbra - hangsúlyozta Kürti József.

Az ominózus, szombat éjszakai esetre rátérve a szakember elmondta, kollégái a helyszínre érve észlelték, hogy a földön mozdulatlanul fekvő fiatalembernek nincs légzése és nincs keringése. A mentők azonnal megkezdték a versenyfutást az idővel, azaz az újraélesztést, közben pedig egy esetkocsit is hívtak a szórakozóhely elé, aminek megérkezése után már öten próbálták visszahozni az élők közé a szerencsétlenül járt 37 éves férfit.

- Nyilván nem kell különösebben ecsetelnem, hogy egy újraélesztés mennyire bonyolult művelet. Rengeteg orvosi eszköz és gyógyszer szükséges a feladathoz. Amíg a kollégák küzdöttek a beteg életéért, néhány szórakozni érkező fiatal erőszakosan szóvá tette, hogy nem tudnak bejutni a bárba, mert a mentők és a felszerelésük elállták a bejáratot.

Végül átléptek a földön fekvő, az életéért küzdő embertársukon, hogy minél előbb bulizhassanak. Aztán egy másik, arrafelé sétáló társaság tagjai meg jót röhögtek azon, hogy ott éppen valaki meghalt. Ezt már a kollégáim sem hagyták szó nélkül - elevenítette fel a szomorú történteket a mentőállomás vezetője.

Az újraélesztés sikeres volt, a férfit aki egyébként nem fogyasztott alkoholt - "visszahozták", állapotát stabilizálták, és kórházba szállították. Azonban a beteg néhány nappal később sajnos meghalt a pápai kórházban.

- Nem tudni, hogy azon a szombati éjjelen meddig volt halott a fiatalember, de az biztos, hogy a kollégáim a riasztást követően két percen belül a helyszínre értek, és ekkor már nem mutatott életjeleket. Ilyen esetben, ha valaki nem kezdi meg az újraélesztést négy-öt percen belül, akkor az maradandó egészségkárosodáshoz vagy halálhoz vezethet - mondta Kürti József.

És ez esetben ismét eljutottunk a rohanó világunkhoz, mint minden bajunk forrásához, amivel számtalan kényes, az emberiségre nézve szégyenletes tettünket, jellemzőnket olykor megindokoljuk. Néha, ha az élet megkívánja, lassítsunk le egy kicsit, és próbáljunk meg emberként viselkedni.

(A kép illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.