Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 26. 22:11, péntek | Helyi
Forrás: Naplo-online

Felkavaró cikk a Napló-online-on!

Felkavaró cikk a Napló-online-on!

\"Amíg a kollégák küzdöttek a beteg életéért, néhány szórakozni érkező fiatal erőszakosan szóvá tette, hogy nem tudnak bejutni a bárba, mert a mentők és a felszerelésük elállták a bejáratot.\"

Kürti József, a pápai mentőállomás vezetője számolt be a történtekről. - Éjjel kettő óra után érkezett hozzánk a bejelentés, hogy a belvárosban, az egyik szórakozóhely bejárati ajtaja előtt mozdulatlanul fekszik valaki a földön. Általában ilyenkor mindenki arra gondol, hogy részeg emberről van szó, és szinte mindig ez is a helyzet. Persze mi, mentők sosem ebből indulunk ki: azonnal indulunk a helyszínre megkülönböztető jelzést használva, felkészülve a legrosszabbra - hangsúlyozta Kürti József.

Az ominózus, szombat éjszakai esetre rátérve a szakember elmondta, kollégái a helyszínre érve észlelték, hogy a földön mozdulatlanul fekvő fiatalembernek nincs légzése és nincs keringése. A mentők azonnal megkezdték a versenyfutást az idővel, azaz az újraélesztést, közben pedig egy esetkocsit is hívtak a szórakozóhely elé, aminek megérkezése után már öten próbálták visszahozni az élők közé a szerencsétlenül járt 37 éves férfit.

- Nyilván nem kell különösebben ecsetelnem, hogy egy újraélesztés mennyire bonyolult művelet. Rengeteg orvosi eszköz és gyógyszer szükséges a feladathoz. Amíg a kollégák küzdöttek a beteg életéért, néhány szórakozni érkező fiatal erőszakosan szóvá tette, hogy nem tudnak bejutni a bárba, mert a mentők és a felszerelésük elállták a bejáratot.

Végül átléptek a földön fekvő, az életéért küzdő embertársukon, hogy minél előbb bulizhassanak. Aztán egy másik, arrafelé sétáló társaság tagjai meg jót röhögtek azon, hogy ott éppen valaki meghalt. Ezt már a kollégáim sem hagyták szó nélkül - elevenítette fel a szomorú történteket a mentőállomás vezetője.

Az újraélesztés sikeres volt, a férfit aki egyébként nem fogyasztott alkoholt - "visszahozták", állapotát stabilizálták, és kórházba szállították. Azonban a beteg néhány nappal később sajnos meghalt a pápai kórházban.

- Nem tudni, hogy azon a szombati éjjelen meddig volt halott a fiatalember, de az biztos, hogy a kollégáim a riasztást követően két percen belül a helyszínre értek, és ekkor már nem mutatott életjeleket. Ilyen esetben, ha valaki nem kezdi meg az újraélesztést négy-öt percen belül, akkor az maradandó egészségkárosodáshoz vagy halálhoz vezethet - mondta Kürti József.

És ez esetben ismét eljutottunk a rohanó világunkhoz, mint minden bajunk forrásához, amivel számtalan kényes, az emberiségre nézve szégyenletes tettünket, jellemzőnket olykor megindokoljuk. Néha, ha az élet megkívánja, lassítsunk le egy kicsit, és próbáljunk meg emberként viselkedni.

(A kép illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk