Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 03. 13:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Félholtra vertek egy fiatalt Borsodban

Félholtra vertek egy fiatalt Borsodban

Félholtra vert egy fiatal férfit négy ember Putnokon még 2017-ben, az elkövetők ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség

- közölte a vádhatóság az MTI-vel csütörtökön. A tájékoztatás szerint a fiatal férfi egy üres telken barátaival kábítószerezett. Erre haladt egy negyvenéves férfi, két huszonéves fia és a fiúk alig húszéves barátja baseballütővel és karóval.

Egy korábbi vitájuk kapcsán a vádlottak szóváltásba keveredtek az egyébként a kábító hatású anyagtól a lábán alig álló sértettel. Ezután a négy ember a náluk lévő eszközökkel és puszta kézzel ütlegelni kezdték a férfit, majd rugdosták is. A bántalmazást csak akkor hagyták abba, amikor a sértett már nem tanúsított ellenállást, majd távoztak. A bántalmazott férfi elvánszorgott egy közeli házhoz, onnan értesítették a mentőket és a rendőrséget.

A vádlottakat pár nap múlva elfogták. A bántalmazás következtében a sértett arcsérülést, orrcsonttörést, koponyatörést, koponya alatti bevérzést szenvedett. A fejsérülések életveszélyesek voltak, miattuk végleges beszédképtelenség és epilepszia alakult ki, amelyek maradandó fogyatékosságnak, illetve súlyos egészségromlásnak felelnek meg - ismertette a főügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.