Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Szeptember 28. 08:35, szerda | Helyi
Forrás: Naplo-online

Felgyújtotta élettársát!

Felgyújtotta élettársát!

Az Öreghegyben élő pár férfi tagja gyufával meggyújtotta az asszony alatt lévő szalmát, majd közel 1,7 liter olajos benzinnel lelocsolta. Az áldozat a helyszínen meghalt. A férfi 11 évet kapott.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta azt a 11 évi fegyházbüntetést, amit a Veszprém Megyei Bíróság szabott ki tavaly június közepén egy pápai férfira.

A Pápa-Öreghegyen lakó 58 éves Horváth Ferenchez 2007 nyarán költözött 40 éves élettársa. Mivel mindketten rendszeresen italoztak, gyakran voltak anyagi gondjaik, ami miatt többször összevesztek. A vádlott 2008. július 11-én alkalmi munka végzés közben több pohár alkoholt megivott, így tért haza otthonába.
Az ugyancsak részeg párját a melléképületben találta, ahol ismét összekülönböztek. Horváth úgy begurult, hogy a nőt mérgében a falhoz lökte, aki eszméletlenül rogyott össze. Ekkor a férfi gyufával meggyújtotta az asszony alatt lévő szalmát, majd közel 1,7 liter olajos benzinnel lelocsolta. Az áldozat a helyszínen meghalt.

A megyei bíróságon dr. Szakács Katalin bűnösnek mondta ki a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben, amiért 11 évi fegyházra ítélte. Kedden a Győri Ítélőtábla helyben hagyta a döntést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.