Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 07. 09:02, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Felgyújtotta a házat, elment a helyszínről, majd feladta magát

Felgyújtotta a házat, elment a helyszínről, majd feladta magát

Egy 54 éves nő felgyújtotta mányi lakóingatlanát, benne a gondozásra szoruló élettársával. Az idős férfit a szomszédok mentették ki az égő házból. Órákkal később a nő tettéről értesítette a rendőrséget.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. július 5-én 21 óra 19 perckor érkezett lakossági bejelentés arról, hogy Mányon kigyulladt egy családi ház. A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek az ingatlanhoz, amelynek a földszintje lángokban állt. Az oltási munkával egy időben a helyszínen tartott adatgyűjtés során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy szándékos gyújtogatás történt, és azzal kapcsolatba hozható a ház tulajdonosa. A rendőrök haladéktalanul megkezdték a nő felkutatását - közölte a rendőrség.

A közelben lakók elmondták, hogy a rendőrség értesítését követően azonnal az égő ingatlanhoz mentek, és a garázsból kimenekítették az ott tartózkodó, mozgásképtelen idős férfit.

Másnap reggel egy nő Balatonvilágosról a segélyhívót tárcsázta, és elmondta, hogy szeretné feladni magát, mert előző este felgyújtotta mányi otthonát. A rendőrök az 54 éves nőt Balatonvilágoson elfogták, akit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárásban – őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgattak ki. A nő vallomásában elmondta, hogy élettársa gyermekével fennálló haragos viszonya miatt döntött úgy, hogy egy bicskei töltőállomáson benzint vásárol, amit a ház két szintjén szétlocsol, majd meggyújt. Mikor látta a tüzet fellobbanni, az égő házból távozott, autójával Balatonvilágosra ment, majd másnap feladta magát a rendőrségen.

Címkék: felgyújtotta, ház, Mány, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.