Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Április 21. 08:14, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Felfüggesztettet kapott az idős nőt a villamosmegállóból autó alá lökő férfi

Felfüggesztettet kapott az idős nőt a villamosmegállóból autó alá lökő férfi

Másfél éves, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2014 júniusában egy villamosmegállóból az úttestre lökött egy idős nőt Budapesten, a Baross utca és a József körútnál

- közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős. Azt írták, hogy az elkövetőt életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt ítélték el.


A vádlott az érkező villamoshoz futott, hogy elérje azt. A megállóban legalább tíz ember tartózkodott. A férfi többeket kikerült, azonban a majdnem 90 éves sértettnek nekiütközött, aki ennek következtében a megállóban lévő korlát alatt kigurult az úttestre, ahol egy érkező autó elgázolta.

A nő különböző, összességében életveszélyes sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okoztak neki.

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolta a férfit, és letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A bíróság azonban nem látta bizonyítottnak, hogy a vádlottat szándékosság vezette, gondatlanságot állapított meg.

A törvényszék álláspontja szerint az elkövető elmulasztotta a tőle elvárható figyelmet és körültekintést. A szándékosságot azért zárták ki, mert a vádlott nem úgy futott a megállóban, hogy az ott tartózkodókat szétlökdöste. Ugyanakkor számolnia kellett azzal, hogy rohanás közben valakit úgy lökhet meg, hogy az megsérül - tették hozzá.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a sértett maradandó fogyatékosságot és tartós egészségromlást szenvedett, ahogy azt is, hogy a vádlottat korábban már büntették szándékos, vagyon elleni bűncselekmény miatt. Enyhítő körülményként vették azonban figyelembe a férfi fiatal korát - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.