Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Április 24. 11:59, hétfő | Helyi
Forrás: Ügyészség

Felfüggesztett fogházbüntetést kaphat a pápai munkásszállón balhézó ukrán vendégmunkás

Felfüggesztett fogházbüntetést kaphat a pápai munkásszállón balhézó ukrán vendégmunkás

Garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal 23 éves ukrán állampolgárságú férfival szemben, aki ittasan, egy vita hevében sorra törte be a lakóhelyéül szolgáló munkásszálló ajtó- és ablaküvegeit 2022 januárjában Pápán.

A vádirat szerint az elkövető 2022. január 29-én este ittasan szóváltásba került egy, a munkásszállón tartózkodó másik emberrel, és dühében a szálló földszintjén, első és második emeletén is több ajtó üvegét kitörte, ezen túl a második emeleten ajtólapokat, ablaküveget, hűtőszekrényajtókat is betört, illetve székeket, asztallábat is megrongált.

A vádlott az ámokfutásával mintegy 340 000 forintos kárt okozott a szálló üzemeltetőjének, amely még a nyomozás során megtérült. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.