Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Április 06. 06:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti

Felfüggesztett büntetést kapott a rendőrt halálra gázoló 80 pluszos olasz autós

Felfüggesztett büntetést kapott a rendőrt halálra gázoló 80 pluszos olasz autós

Tárgyalás mellőzésével jogerősen felfüggesztett fogházbüntetést kapott az az olasz autós, aki 2021-ben halálra gázolt egy rendőrt és súlyos sérüléseket okozott egy albán férfinak az M70-es autópályán.

A jelenleg 82 éves olasz férfi 2021. május 5-én hajnalban az M70-es autópályán Szlovéniából érkezve Letenye felé haladt személyautójával, amelyben a felesége ült mellette.

Az akkor érvényes járványügyi veszélyhelyzet kapcsán elrendelt határellenőrzés miatt a sztrádán haladó valamennyi járművet sebességkorlátozó és terelőtáblákkal a csörnyeföldi pihenőhelyre irányították, legfeljebb 40 kilométeres sebességet engedélyezve. Az addig nagyjából 110 kilométeres tempóval haladó autót a sofőr csak 73-78 kilométeres sebességre lassította le a pihenőhely területén.

A kijelölt útvonalon a rendőrség által kihelyezett konténer zárta le az áthaladó forgalom elől az úttestet, a mellette lévő parkolósávban pedig egy személyszállító kisbuszt ellenőriztek éppen a rendőrök. Amikor az olasz sofőr észlelte, hogy megállás vagy ütközés nélkül nem tud áthaladni a pihenőhelyen, jobbra rántotta a kormányt, amitől felhajtott a 16 centiméter magas szegélyen a járdára.

A személyautó a járdán fékezés nélkül elütötte a kisbuszban utazók ellenőrzését végző rendőr főtörzsőrmestert és a közelében álló albán állampolgárt, majd egy fém lámpaoszlopot és egy padot kidöntve, illetve egy sövényen áthajtva fának ütközött. A kocsi a motorháztetején vitte magával a rendőrt, aki a fának ütközés után egy füves területre zuhant, az albán férfi pedig az álló kisbusz előtt csapódott a térköves parkolósávba.

A baleset következtében a rendőr a helyszínen meghalt, az albán állampolgárnak több csontja eltört, zúzódott a tüdeje, a vádlott pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A Nagykanizsai Járásbíróság - az ügyészség indítványával megegyezően - tárgyalás mellőzésével hozott jogerős büntetővégzést az ügyben. A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy év nyolc hónap - két évre felfüggesztett - fogházbüntetést szabott ki a vádlottra, továbbá három és fél évre eltiltotta Magyarország területén a közúti járművezetéstől.

Címkék: ítélet, gázolás, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.