Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2023. Május 22. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat az orvos, akinek hanyag munkavégzésével két beteg halála is összefüggésbe hozható

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat az orvos, akinek hanyag munkavégzésével két beteg halála is összefüggésbe hozható

Hanyagul látta el betegeit a megvádolt orvos az egyik Veszprém vármegyei kórházban.

Kétrendbeli foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a nyugdíjaskorú orvossal szemben, aki szakmai mulasztásaival kétszer is közvetlen veszélynek tette ki betegei életét az egyik Veszprém vármegyei kórházban, akik röviddel az ellátásukat követően elhunytak. Az orvosi szabályszegések és a sértettek halála között az ok-okozati összefüggés nem volt megállapítható - tudatja a Veszprém Vármegyei Főügyészség közleménye.

A vádirat szerint az elkövető 2020 szeptemberében ambuláns ellátásban részesített egy eszméletvesztéses, zavart tudatállapotú, erősen ittas férfit, akit miután közterületen hanyatt esett, a mentők szállítottak kórházba. Az orvos a vádlott zúzódásos fejsérülését kezelte, azonban annak ellenére, hogy a férfi állapota a szakmai szabályok szerint CT-vizsgálatot indokolt volna, ezt elmulasztotta és a beteget a kora esti órákban hazaengedte. A sérült férfi másnap reggel az esés következtében elszenvedett koponyasérülése miatt az otthonában elhunyt.

Az orvos a következő év nyarán egy idős, 81 éves asszonyt látott el, aki otthonának kertjében a rózsabokorba esett és mindkét csuklóján sérüléseket szenvedett. A vádlott a sértett tenyerén keletkezett sérüléseket ellátta, azonban a csuklótájékon lévő sérülést már nem tárta fel és az asszony tetanusz elleni immunizálását is elmulasztotta, holott ez szennyezett sérülések gyanúja esetén a beteg életkorából fakadóan szükséges lett volna. Az idős asszony a balesetet követő néhány nappal kórházba került, ahol a sebét feltárták, abból két nagy faszilánkot távolítottak el, és tetanusz elleni kezelésben részesítették, ám ennek ellenére egy héttel később a kórházban elhunyt. Nem zárható ki ugyanakkor annak a lehetősége, hogy a tetanusz betegség az asszonynál a balesetet követő megfelelő ellátás esetén is kialakult volna.

Az ügyészség a vádiratában az orvossal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását és az orvosi foglalkozás gyakorlásától történő eltiltását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.

2023. Június 01. 13:00, csütörtök | Helyi

Nagy hanghatással járó gyakorlat lesz a pápai légibázison

Nagy hanghatással járó gyalogos harcászati kiképzést tartanak a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtéren 2023. június 06-10. között a nappali és esti órákban.