Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 30. 10:33, szerda | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Félezerrel kevesebb álláskereső megyénkben, mint egy éve

Félezerrel kevesebb álláskereső megyénkben, mint egy éve

Veszprém megyében 2013 kilencedik hónapjában összesen 13.803 fő álláskeresőt tartott nyilván a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, mely több mint félezer fővel kevesebb az egy évvel ezelőtti adatnál.

A nyilvántartottak körében az általános iskolai végzettségűek hányada (37 %) a legnagyobb. A regisztráltak egyharmada szakmunkás, illetve szakiskolai bizonyítvánnyal rendelkezik, 16 % szakközépiskolai, technikumi végzettségű, 9 % gimnáziumban érettségizett, a diplomások részesedése pedig 5 %-ot ér el.

A nemek szerinti összetételt tekintve, 6.870 fő férfi és 6.933 nő volt állás nélkül szeptember végén. Az idén első alkalommal szerepelt kissé több nő a regisztrációban.

A munkaerő-piaci helyzet Veszprém megye nyolc foglalkoztatási körzetében kedvezőbb képet mutatott az országos átlagnál. A megyén belül továbbra is Balatonfüred térségének munkaerő-piaci helyzete a legkedvezőbb, és Sümeg térségé a legkedvezőtlenebb.

Szeptemberben 1.657 db új álláshelyet jelentettek be munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben, mely 1,4-szerese a múlt havinak. A legtöbbet a pápai és a veszprémi járásban. A munkahelyek 53 %-a támogatás útján volt betölthető.

Az álláskeresők elhelyezkedési esélyeinek javítása érdekében 2012. október 1-jétől a munkaügyi szervezettől lakhatási támogatás igényelhető, melynek segítségével az álláskeresők olyan munkalehetőséget is elfogadhatnak, mely az állandó lakóhelyüktől 100 km-nél nagyobb távolságra található, vagy a munkába járás 5 órát meghaladó utazással jár.

A lakhatási támogatás iránti kérelmet a területileg illetékes járási munkaügyi kirendeltségen lehet benyújtani.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2013. szeptember végéig 39 fő pályakezdő, illetve legalább három hónapja regisztrált álláskereső munkaviszony létesítéséhez járult hozzá lakhatási támogatás megállapításával.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.