Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 09. 07:07, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

„Felemészti” a jövedelmet a rezsiköltség és a lakástörlesztés

„Felemészti” a jövedelmet a rezsiköltség és a lakástörlesztés

Felmérés szerint a magyarok átlagosan jövedelmük negyven százalékát rezsire és lakáshitel-törlesztésre fordítják. Békés megyében vélhetően még ennél az uniós szinten kiugróan rossz adatnál is kedvezőtlenebb a helyzet.

Fekete Ferenc, Murony polgármestere például azt mondta a Békés Megyei Hírlapnak, hogy egyre több embernek okoz problémát a rezsi kifizetése. A megyében azért is kedvezőtlenebbek a körülmények, mert alacsonyabbak a jövedelmek. Változó, hogy jövedelmük mekkora részét fordítják a családok a rezsire és a lakástörlesztésre. Tapasztalataik szerint vannak olyan időszakok, amikor ez az arány akár a 60-70 százalékot is elérheti. Az önkormányzat éppen ezért lakásfenntartási támogatással is igyekszik segíteni a rászorulókat és más módon is próbál enyhíteni a problémákon.

A felmérések szerint a hitellel rendelkező magyar háztartások 17,4 százaléka túlterhelt: tíz forint jövedelemből több mint négyet a lakásra költenek. Ez az arány az Európai Unió, illetve a régió átlagát tekintve is kiugró, egyben az ötödik legmagasabb a 27 tagország közül. A legfrissebb, 2010-es adatok szerint az unióban átlagosan 8,3 százalék a hitellel rendelkező olyan háztartások aránya, amelyek lakáscélú összkiadása meghaladja a nettó jövedelem 40 százalékát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő