Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 15. 07:02, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Fél liter bor miatt halt meg anya és lánya

Fél liter bor miatt halt meg anya és lánya

Hat év börtönbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Városi Bíróság hétfőn meghozott, nem jogerős ítéletében azt a 44 éves férfit, aki két embert gázolt halálra februárban Nagykállóban.

Közölte Nyakó Zsuzsanna, a megyei bíróság elnökhelyettese, szóvivője az MTI-vel.

Szabó Tibort egy rendbeli, halált okozó ittas járművezetés és szintén egy rendbeli, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettében, illetve közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása vétségében találta bűnösnek a bíróság, amely a férfit letöltendő börtönbüntetésre ítélte, valamint hat évre eltiltotta a közúti járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától.

Nyakó Zsuzsanna elmondta: a bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi a baleset időpontjában, február 7-én nagyobb mennyiségű, legalább fél liter vörösbort fogyasztott, majd ittas állapotban az autójába ült. A vádlott a városközpont felé vezető úton haladt óránkénti 100-110 kilométeres sebességgel, amikor elvesztette uralmát az autója felett, a jobb oldali padkára sodródott és ott a telefonvezetéket tartó oszlopot kitörve elütötte a forgalommal szemben, egymás mögött gyalogló 51 éves asszonyt és 25 éves lányát. A két nő a helyszínen életét vesztette.

A gázoló észlelte a balesetet, ennek ellenére elmenekült a helyszínről, és az egyik ismerőséhez ment, ahol megivott négy-öt deciliter pálinkát és két üveg sört. A férfit a rendőrök állampolgári bejelentés alapján fogták el – tette hozzá a szóvivő.

Szabó Tibor a tárgyaláson részben beismerő vallomást tett és bocsánatot kért tettéért, védekezését azonban – amely szerint nem érzékelte a balesetet – nem fogadta el bíróság. A bírói tanács megítélése szerint ugyanakkor a vádlott valamennyi vonatkozó KRESZ-szabályt szándékosan és tudatosan megszegett.

A városi bíróság súlyosító körülményként értékelte a vádlottal szemben a halmazati büntetés kiszabását, és azt, hogy elszaporodtak a hasonló jellegű bűncselekmények (ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása). Enyhítő körülményként ugyanakkor a büntetlen előéletét és megbánó magatartását vette figyelembe. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért, az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős. A per a megyei bíróságon folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.