Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2024. Február 09. 10:09, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Fejszével bontott szét egy autót pápai háza előtt

Fejszével bontott szét egy autót pápai háza előtt

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a fiatal férfival szemben, aki Pápán, a lakóhelye előtt bontott szét egy személygépkocsit.

A vádirat szerint az elkövető az utcán fejszével bontotta szét a hulladékká vált, olajjal szennyezett alkatrészeket, üzemanyagvezetékeket tartalmazó gépjárművet, melynek során a gépjárműből az olaj kifolyt a talajra és azt szennyezte - tudtuk meg a Veszprém Vármegyei Főügyészségtől.

A vádlott által engedély nélkül bontott alkatrészek, az olajjal szennyezett gépkocsi veszélyes hulladéknak minősülnek, így a szabálytalan módon végzett bontásuk alkalmas a föld és a víz veszélyeztetésére.

Az ügyészség a vádiratában a beszámítási képességében enyhe fokban korlátozott elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A csatolt fotó a szétbontott jármű szemléje során készült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.

2024. Március 01. 13:06, péntek | Helyi

Grőber Attila: Ez a költségvetés a túlélésről szól!

Az ellenzéki politikus elmondta, jelenleg a város a tartalékait éli fel azért, hogy egyáltalán a saját működését finanszírozni tudja.