Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 23. 09:46, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

Fájni fog!

Fájni fog!

Erőss Bulcsú, a Jobbik pápai önkormányzati képviselője kommentálta a tegnapi képviselőtestületi ülést.

A fülkeforradalmi többség helytartói a mai testületi ülésen több olyan rendeletmódosítást is elfogadtak, melyek jövőre meglehetősen érzékenyen fogják érinteni a pápaiak nagyobb részét – írja Erőss Bulcsú a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében. A politikus nem ért egyet az iparűzési adó alóli mentesség megszüntetésével (eddig az iparűzési adó megfizetése alól mentességet kaptak azok a vállalkozások, amelyek vállalkozási szintű adóalapja nem haladta meg a 2,5 millió Ft-ot). - A Jobbik úgy gondolja, hogy az ebbe a körbe tartozók kényszervállalkozók, és mint olyanok, ez a döntés arra fogja nagyobb részüket sarkallni, hogy visszaadja a vállalkozását, és feketén próbálja megélhetését biztosítani – írja Erőss Bulcsú.

Az idegenforgalmi adó emelése ugyan nem a pápaiakat sújtja közvetlenül, de úgy gondolom, hogy nálunk nagyobb idegenforgalmi tapasztalattal és múlttal rendelkező városok, mint Hévíz, Zalakaros, Sárvár és Hajdúszoboszló sem merte megengedni azt magának, hogy ilyen magas IFA-t kérjen az odalátogatóktól – így Erőss Bulcsú.

Az építményadó emelését a Jobbikos önkormányzati képviselő úgy kommentálta, hogy ezzel a „narancsos forradalmi elit” évente 17 ezer forintot húz ki a pápaiak zsebéből. Erőss Bulcsú egy differenciált építményadó emelést támogatott volna, amely lényegesen kisebb mértékű adót írt volna elő pápai és magyar kis- és középvállalkozások számára, és a törvény által előírt legmagasabb határt, 1658, 30 forintot szabott volna a külföldről idetelepült vállalkozásoknak, multiknak. Áldozó Tamás polgármester szerint viszont nem lehet különbséget tenni a vállalkozások között.

Az autóbusz közlekedési díjak emelését szintén nem támogatta a Jobbik, csakúgy, mint a temetkezési díjak növelését. - Amikor az átlag magyar a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt a templom egereként tengeti életét, akkor egy temetkezési cég tanúsítson kellő empátiát és ne emelje díjait évente, hiszen tavaly is volt díjemelés – írja Erőss Bulcsú.

Címkék: jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.