Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 08. 13:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ezért fordítanak kiemelt figyelmet a rendőrök a biztonsági övekre

Ezért fordítanak kiemelt figyelmet a rendőrök a biztonsági övekre

Március 6-12. között Seatbelt elnevezéssel fokozott ellenőrzést hirdetett a rendőrség, amely megyénkben azt tapasztalja, hogy sokan elmulasztják a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer szabályos használatát.

A KRESZ leírja, hogy köteles magát becsatolással rögzíteni, és gyermekét a jogszabályban előírt módon gyermekülésben rögzítve szállítani - írja közösségi oldalán a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság.

A folyamatos közlekedési ellenőrzések ellenére még mindig sokan elmulasztják a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer szabályos használatát a járműben való közlekedéskor.

Az akciók során a rendőrök azt tapasztalták, hogy vannak olyan személyek, akik sem maguk, sem gyermekeik biztonságáról nem gondoskodnak, a biztonsági övet nem csatolják be, illetve a velük utazó gyermek részére vagy nem biztosítanak gyermekülést, vagy annak szabályos használatát nem ellenőrzik, nem követelik meg.

Az ellenőrzés során észlelt szabálytalanságért a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki, de ezen túl fontos hangsúlyozni, hogy magunk és gyermekeink számára is azzal nyújtjuk a legnagyobb védelmet és biztonságot, ha szabályosan alkalmazzuk a biztonsági övet és a gyermekülést, és erre mások figyelmét is felhívjuk.
….hogy mindenki hazaérjen!

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.