Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Június 10. 08:23, hétfő | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Ezer szavazattal kapott kevesebbet Áldozó Tamás, mint a Fidesz

Ezer szavazattal kapott kevesebbet Áldozó Tamás, mint a Fidesz

Az októberben leköszönő polgármester szerint a közéletről mondtak ítéletet a választók, ám a számok azt mutatják, hogy róla.

Bár a választás esélyeit latolgató cikkünkben már megemlítettük, lehetnek olyan fideszesek, akik a listán rászavaznak a pártjukra, ám Áldozó Tamást nem támogatják, az eredmények mégis megdöbbentőek.

A Fidesz EP listájára 6128 pápai szavazott, míg Áldozó Tamás mindössze 5136 szavazatot kapott. Egészen példátlan, hogy egy párt szimpatizánsai ilyen mértékben forduljanak választott pártjuk jelöltje ellen. Ráadásul ennek az ezer főnek a többsége a politikai spektrum másik oldalán helyet foglaló pártok támogatásával induló Grőber Attilára adták a voksukat.

A TISZA 3968 szavazatot kapott, míg az MSZP-DK-P listája 1604-et. Összesen tehát 5572-en voksoltak erre a két tömörülésre. Grőber Attila azonban 6873 szavazatot kapott, tehát túl azon, hogy az ellenzéki szavazatokat begyűjtötte, az ezer fideszes átszavazó voksa is az övé lett!

Fotó: Pápai Médiacentrum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 07:54, csütörtök | Helyi

Pápai ékszerboltból próbált lopni a két grúz férfi

Egy ajkai ékszerüzletből jelentették a rendőrségnek október 11-én délben, hogy két külföldi férfi az eladó figyelmét elterelve elemelt egy több százezer forint értékű arany nyakláncot, majd Pápán is próbálkoztak.

2024. Október 16. 08:02, szerda | Helyi

Hétvégén rangadót játszik a Perutz!

Az első helyen álló tihanyiak látogatnak a harmadik helyezett pápaiak otthonába.

2024. Október 15. 09:14, kedd | Helyi

Új lendületet adna a belvárosi összefogásnak Grőber Attila

Tegnap késő délután egyeztetett a polgármester a belvárosi üzletek képviselőivel. Grőber Attila támogatásáról biztosította a jelenlévőket, és az adventi időszakra vonatkozó terveit is ismertette.

2024. Október 14. 14:45, hétfő | Helyi

Két vadelütés is történt Pápa térségében a hétvégén

Pápa és Adásztevel, majd pedig Nemesszalók és Külsővat között történt baleset.