Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 01. 11:35, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Ez lesz Simor következő munkahelye

Ez lesz Simor következő munkahelye

Az osztrák Erste Bank magyarországi leánycégének vezetését veszi át Simor András, miután március elején távozik a jegybank éléről – értesült a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke korábban már dolgozott az osztrákoknak, 1989-ben ő lett az akkor létrejött, fele-fele arányban a Budapest Bank és az osztrák Creditanstalt tulajdonában álló Creditanstalt Értékpapír Rt. brókercég alapító vezérigazgatója. Simor egy évvel a Postabank botránya után a pénzintézet könyvvizsgáló cégének, a Deloitte magyar részlegének a vezetését vette át. Az MNB élére 2008-ban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatára nevezte ki a köztársasági elnök. Ismert, Lentner Csaba közgazdász szerint háromezermilliárd forintra is tehető az a kár, amelyet a Magyar Nemzeti Bank élén Simor András okozott az országnak. Legalább ekkora tehertől szabadíthatta volna meg a költségvetést, ha a monetáris politika alakításában követi a világban lezajlott változásokat – mondta a Magyar Nemzetnek a közgazdász.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.